Lifecoaching

Zoek je een zelfstandig coach die je helpt het beste uit jezelf te halen? Lifecoaching is een vorm van coaching dat uitgaat van drie vragen; Wie ben ik? Wat wil ik? en Wat kan ik? Om antwoorden te vinden op deze vragen is bewustwording en zelfkennis noodzakelijk om het gewenste resultaat te bereiken. In elk gesprek werken we aan een actuele situatie die jij in je leven en onderneming meemaakt. We staan stil bij het moment, wat er gebeurt en welke rol jij daarin hebt. Welke waarden vind jij belangrijk en hoe ga jij jouw waarden leven en uitdragen in je ondernemerschap? Zo heb je er direct iets aan en kun je het geleerde meteen in de praktijk doorvoeren. Mijn coaching helpt je de antwoorden te vinden en met concrete handvatten ga jij ondernemen om het beste uit jezelf, je leven en ondernemerschap te halen. 

Lifecoaching, wat is dat nu precies?

Lifecoaching is een vorm van coaching voor meer persoonlijke effectiviteit. De persoonlijke ontwikkeling die ik bied bestaat uit gesprekken en oefeningen die samen een doelgericht en creatief proces ontwikkelen. Jouw persoonlijke wensen vormen het uitgangspunt om jouw doelen, dat wat je écht wilt, te behalen. Met positieve psychologie en praktische informatie werken we aan jouw persoonlijke effectiviteit, zodat je je persoonlijkheid binnen je maatschappelijke context beter gaat begrijpen. In ons eerste gesprek bespreken jouw persoonlijke wensen die je met mijn coaching wilt bereiken. Samen met de drie vragen vormen deze de basis van onze gesprekken waarbij ik je begeleid en ondersteun bij wat je écht wilt.
 
Mijn coaching geeft je inzicht in jouw manier van denken, helpt je bij het verbeteren van je prestaties en de kwaliteit van leven en ondernemen. Ik ben opgeleid om te luisteren, te observeren en mijn aanpak aan te passen aan jouw individuele behoeften. Het uitgangspunt is dat jij het beste uit jezelf haalt en jouw zelfaccepterend, zelflerend, zelfsturend en zelfoplossend vermogen verhoogt, met uiteindelijk de gewenste resultaten als effect. Je laat je daarbij leiden door jouw talenten, waarden en ambities. Mijn personal life coaching bestaat o.a. uit;
 
1. Gesprekstechnieken; Mijn vragen helpen je om buiten je normale denkkader te denken. Om je doelen te behalen moet je anders denken om je eigen antwoorden vinden. Hierdoor kom je op ideeën en mogelijkheden waar je anders niet aan gedacht zou hebben. 

2. Mindfulness; Ik help je bewust te worden van je huidige ervaring. Waar je aandacht is, daar ben je. Life coaching gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu. Je leeft intenser en bewuster, waarbij ik je help om zaken te verwerken. Het helpt je om beter te concentreren en gemakkelijker te ontspannen. De geest wordt rustiger. Ik leer je signalen herkennen waarop je alert moet zijn, zodat je assertief anticipeert op elke situatie en je doelgericht onderneemt. Ik haal je uit je context waardoor jouw persoonlijke effectiviteit omhoog schiet.
 
3. Visualisaties; Visualiseren is jouw voorstellingsvermogen waarmee je je eigen film maakt in je hoofd. Dit zorgt ervoor dat zaken die tot nog toe onbewust waren, bewust worden. Je leert patronen herkennen en het geeft je overzicht waardoor je een situatie beter begrijpt. Het vergroot je keuze mogelijkheden en je leert anticiperen.
 
4. BodyDrumRelease; Deze vorm van stress coaching is een methode waarbij ik afwisselend trommel op de linker- en rechterkant van je schouders of lichaam. Door het lichaam te gebruiken ontspan je tijdens het trommelen en komt er een stroom van gedachten en beelden op gang die veel inzichten geven. Wanneer er emoties bovenkomen worden deze meestal onmiddellijk verwerkt.
 
5. Voice Dialogue; is een methode om bewustwording te creëren en in dialoog te zijn met ons innerlijk. We hebben allemaal verschillende delen die onze persoonlijkheid vormen en hebben ieder hun eigen manier van denken, voelen, gedrag en waarneming. Deze inzichten geven je grip op je gedachten en geeft je meer flexibiliteit en focus.

6. Transactionele Analyse; is een praktische theorie over gedrag en communicatie. De modellen en begrippen zijn bruikbaar als je jezelf beter wilt begrijpen en effectiever wilt omgaan en communiceren met anderen. 
 
7. Innerlijk kind werk; Een innerlijk kind is een deel van jezelf uit je kindertijd. Ervaringen uit de kindertijd die onprettig zijn geweest kunnen in het heden zodanig doorwerken dat je geen contact meer hebt met bijvoorbeeld je spontaniteit, humor, speelsheid, creativiteit of genieten. Om weer verbinding te verkrijgen met deze kwaliteiten in je leven is het vaak nodig om de oorzaak van de pijn, het "gewonde kinddeel", te ontdekken en te verwerken. Een krachtige vorm van coaching dat je helpt patronen te doorbreken.

8. Energetisch lichaamswerk; mijn coaching is altijd ervaringsgericht. Een probleem is zelden op te lossen alleen op het niveau van denken. Je bent een mens met een lichaam van vlees en bloed, verstand en gevoel, energie en ervaring. Mijn energetische- en lichaamsgerichte coaching is een methode die door middel van lichaamsoefeningen en introspectie de geestelijke en lichamelijke gezondheid verbeteren. Het is een manier om via het lichaam tot bewustwording te komen, wat een helende werking heeft op ons wie wij van nature zijn.
 
9. Oplossingsgerichte oefeningen vanuit NLP; regelmatig doen we oefeningen en/of geef ik oefeningen tips en/of ‘huiswerk’ mee om nieuwe patronen te integreren in je dagelijks leven.

10. Lifecoaching out door; tijdens het coachtraject neem ik je graag mee naar buiten voor een wandeling. De wind door je haren en de zon op je gezicht zorgt voor een andere dynamiek. Daarbij betrek ik de omgeving bij het onderwerp van gesprek. Deze dynamische vorm van coaching zorgt ook voor meer beweging in mentale- en emotionele processen. Het gelijktijdig lopen en praten maakt hoofd en lichaam met elkaar verbonden en daarmee het verstand en het gevoel. Ook creativiteit, intuïtie en het krijgen van inzichten wordt door wandelen geprikkeld.

11. Intuïtie; Mijn coaching zorgt ervoor dat jouw intuïtie zich ontwikkelt. Intuïtie is onze vrouwelijke kracht en vormt je leidraad voor jouw gewenste resultaten. Daar ga ik je bij helpen, want naast al het bovenstaande gebruik ik altijd mijn intuïtie. Het vormt een belangrijk bron die ik aanwend om jou verder te helpen of een spiegel voor te houden.

12. Creativiteit; Het maken van tekeningen zegt veel over wat er onbewust speelt. Door hiermee aan de slag te gaan leer je jezelf beter kennen, ga je zien waar problemen ontstaan. 
 
Wil jij meer persoonlijke effectiviteit? Wil jij je doelen behalen, je persoonlijke wensen doorvoeren en het beste uit jezelf en je bedrijf halen? Mijn streven is je geen oplossingen of antwoorden aan te reiken, maar je te leiden je naar jouw eigen waarheid en inzichten. Zo doe je wat je écht wilt en haal je het beste uit jezelf en je bedrijf. Wil je meer weten? Hier vind je meer informatie over mijn coachtrajecten.

Meer informatie over Lifecoaching

CJ over haar coachtraject
Het heeft mij zelfverzekerder gemaakt en mij de moed gegeven om veranderingen door te voeren.
Meer referenties