In de media...

Women's Health Magazine nr. 2Het artikel 'Volg je hart, Passie is het nieuwe geld!" in Women's Health Magazine gaat over het roer omgooien. Daarin vertellen een aantal vrouwen hoe zij hun goed betaalde baan hebben ingeruild voor het leven van hun passie:

"Daar zit je dan, in je huis vol Droog Design en Piet Hein Eek-meubilair. Met je vette bankrekening en uitpuilende inloopkast. Je hebt alles wat je hartje begeert - maar het knaagt. Het zijn spullen, mooie spullen. Maar ze verbergen een leegte die steeds holler begint te klinken. Is dit het dan, 'geslaagd zijn' in het leven?"

"Niemand zit op jou te wachten. Het roer omgooien begint met praten over je plannen, zegt lifecoach Astrid Koelewijn (lifecoach.nl) De steun van je partner en kinderen heb je hard nodig. Toon je omgeving je enthousiasme, maar ook je twijfels. Vraag om feedback. Zorg voor een goede voorbereiding. Maak een moodboard, zodat letterlijk zichtbaar wordt wat je wilt bereiken. Het zal niet vanzelf gaan. Je leven omgooien betekent keihard werken, tegenvallers incasseren en je niet uit het veld laten slaan. En bedenk dat niemand op jou zit te wachten, zegt ze. Je moet jezelf zichtbaar maken. Voor vrouwen is dat extra lastig, omdat ze vaak lijden aan het lievemeisjessyndroom, waarschuwt Astrid. Bedenk dan dat brave meisjes in de hemel komen, maar brutale overal."

RED Magazine

In Red Magazine van april 2013 heb ik een bijdrage geleverd aan het artikel 'Ruim je hoofd op'. Heb je vaak het gevoel dat iedereen een beroep op je doet? Dan is het tijd om je inner circle te inventariseren:

Zo doe je dat....

Teken een cirkel op een vel papier met daarin je eigen naam. Daar omheen teken je weer een cirkel, nu met de namen van de mensen die het belangrijkst voor je zijn. Vervolgens teken je een nieuw rondje met daarin de namen van mensen die verder van je af staan, maar nog steeds bij je horen. Ga door met tekenen tot je niemand meer kunt verzinnen. Op deze manier krijg je inzicht in welke mensen nou eigenlijk heel dicht bij je staan en wie wel even kan wachten.

Succes!


Leidsch Dagblad Plus


Elke week vraagt de redactie van het Leidsch Dagblad een coach om tips. In de Plus editie van 27 april 2013 werd ik gevraagd voor een interview. Een kort verslag is het resultaat;

Waarom coach je juist vrouwelijke ondernemers?

"Ik ben 18 jaar zelfstandig ondernemer, had hiervoor met mijn man een reclamebureau. En ik ben moeder van drie kinderen, dus ik weet dat die combinatie vaak lastig is. Met al mijn ervaring wil ik onderneemsters graag helpen. Vrouwen zijn anders. Ik ben zelf een vrouw, ik begrijp dat de prioriteiten vaak anders liggen dan bij mannen." 

Wat is een veel voorkomend probleem?

"Vrouwen voelen veel, hebben vaak veel emoties, maar weten niet goed hoe ze daarmee om moeten gaan. Als ze zich ergens aan storen denken ze vaak: laat maar, het gaat wel over. Maar daardoor wordt de irritaties groter en krijg je vaak ruzie. Je moet benoemen wat het met je doet, dat proberen aan te geven."

Wat is je eigen motto?

"Vertrouwen op mijn gevoel en intuïtie en daarnaar handelen."

En als dat vanwege praktische omstandigheden niet kan?

"Dan kijk ik hoe ik het wel kan oplossen, wat er in mijn mogelijkheden ligt. Dat is ook vaak de mooie uitdaging in het werk dat ik doe."

Denktank van Libelle, week 22/28 maart 2013


Voor de Libelle van week 13/2013 ben ik gevraagd een oplossing te geven voor in de colomn "Denktank". De vraag die door een lezeres is gesteld is: "Nadat mijn man een paar maanden geleden werd ontslagen, vond hij een nieuwe baan waarbij hij veel minder verdient. We kunnen met moeite onze vaste lasten betalen, ruimte voor leuke dingen is er niet meer. Maar we durven niets te zeggen tegen onze vrienden omdat we bang zijn dat het contact hierdoor verandert. En eerlijk gezegd schamen we ons een beetje. Hoe gaan we hiermee om?"

Openheid

"Wat vinden jullie belangrijk als het om vriendschap gaat? Maak eens een lijstje met kernwoorden. Goede vrienden zullen deze waarden met jullie delen en openheid kan de vriendschap juist versterken. Vrijwel iedereen merkt iets van de crisis, dus de kans is groot dat jullie vrienden er ook mee te maken hebben. Dat is is een mooie ingang om jullie situatie bespreekbaar te maken. Gebruik je creativiteit en organiseer bijvoorbeeld een etentje bij jullie thuis. Als je juist de positieve kanten van jullie situatie belicht, zullen je vrienden dat alleen maar waarderen."
KS over haar coachtraject
Eindelijk werd er verteld hoe ik met mijn tijd, met mijn personeel, met mijn werk, en het belangrijkste, met mijn gevoel moest omgaan."
Meer referenties