Voel mij een totaal ander mens...
Eindelijk werd er verteld hoe ik met mijn tijd, met mijn personeel, met mijn werk, en het belangrijkste, met mijn gevoel moest omgaan."

KS over haar coachtraject

"We hadden een goed lopende familie-zaak zonder personeel, maar 5 jaar geleden begon de klandizie zo snel te groeien dat we het zelf bijna niet meer bij konden benen met alles wat er omheen bij kwam kijken. Meer administratie, veel meer personeel, de PR, veel meer productie... Ieder jaar was er weer een nieuwe uitdaging of dingen waar we mee verder moesten. En ieder jaar zeiden mijn man en ik tegen elkaar: Volgend jaar gaan we het rustiger aan doen.. maar dat volgende jaar kwam maar niet. En omdat het werk wat we deden wel heel leuk was, bleven we maar doorgaan en doorgaan.

Op een gegeven moment liep ik zelf helemaal vast. Ik was oververmoeid, werkte minimaal 5 dagen in de week (in rustige tijden), 2 volwassen zoons en een schoondochter in huis. Ik wist dat ik rust moest gaan nemen, maar bleef maar doorgaan. Vond dat ik mijn werk niet aan anderen over kon/mocht laten, voelde mij schuldig als ik een vrije dag zou nemen en durfde tegen niemand 'nee' te zeggen. Totdat het moment kwam dat ik maagklachten kreeg en mijn lichaam niet meer mee wilde werken. Ik zat letterlijk en figuurlijk vast in mijn eigen lichaam.

Toen ik daarvoor bij een plaatsvervangend huisarts terecht kwam, heeft hij mij aangeraden een coach te gaan zoeken. Toevallig kwam mijn man een advertentie tegen van Astrid Koelewijn, lifecoach voor vrouwelijke ondernemers. Ik heb haar gelijk gemaild en kon die week erna al langskomen. Er was al bij de eerste afspraak een klik. Ik had echt het gevoel dat er eindelijk iemand was die precies wist wat ik bedoelde en wat ik voelde. Eindelijk een keer niet iemand die gelijk zegt dat je de boel gewoon neer moet leggen en aan jezelf moet denken, want dat kan nou eenmaal niet als onderneemster.
Eindelijk werd er verteld hoe ik met mijn tijd, met mijn personeel, met mijn werk, en het belangrijkste, met mij gevoel moest omgaan.

Ik heb ontzettend veel gehad aan de gesprekken, de tips en de oefeningen van Astrid. Niet alleen op mijn werk maar ook in mijn privé-leven. Ik durf eindelijk voor mezelf op te komen. Ik kan goeie gesprekken voeren. Ik kan mijn grenzen aangeven zonder een ander te kwetsen en ik kan in panieksituaties de rust bewaren. In elk gesprek heb ik weer iets anders geleerd en voelde ik mij zekerder.

Vandaag de laatste keer geweest... ik voel me een totaal ander mens, maar ook mijn man, kinderen en andere mensen in mijn omgeving merken dat ik me veel beter voel. Het is ook fijn om te weten dat als ik weer eens ergens tegenaan loop, als je even niet meer weet hoe je het aan moet pakken, dat ik dan een afspraak kan maken en gewoon weer een keertje terug mag komen. Dat is ook iets wat ik zeker ga doen als het nodig is. Eigenlijk vind ik dat iedereen een coach zou moeten bezoeken. Wat zou de wereld er dan anders uitzien..."

Karin van Soest van Chocolaterie Piere