Astrid

Wil je meer weten?

Heb je een vraag of wil je weten of ik je verder kan helpen? Vul je gegevens in en ik neem contact met je op!
Typ bovenstaande code over.
Hoe goed ken ik mijzelf eigenlijk?

Hoe goed ken ik mijzelf eigenlijk?

De krantenkoppen staan er vol mee! 'Kuijt kan alles!' Nog nat van het zweet gaven Van Gaal en Kuijt uitleg over wat er aan deze wedstrijd vooraf ging. Ze deden het anders! Lees hoe 'anders' kan uitgroeien tot de finale en wellicht de Wereldbeker. Hoe goed

Vrouwelijke voetbal analyse ;-)

Meestal pak ik een boek wanneer er voetbal op tv is, maar voor het Nederlands Elftal maak ik graag een uitzondering. Bij het oeverloze analyseren na zo'n wedstrijd, haak ik dan alsnog af. Behalve deze keer. Hoezo vond ik het nou zo interessant?

Maandagavond zaten wij met ons bord op schoot klaar voor de wedstrijd tegen Chili. Zoals heel voetbal kijkend Nederland tegen de wedstrijden aankeek, hadden wij er ook deze keer een hard hoofd in. Wat voor ons als toeschouwer leek op een vrij saaie wedstrijd, maakte het elftal in het laatste kwartier meer dan goed. Iedereen was laaiend enthousiast over de gouden wissels van Van Gaal. Was dat het, of was er meer?

De wereld heeft 'anders' nodig, er is al teveel van hetzelfde

Na de wedstrijd worden Kuijt en Van Gaal geïnterviewd en terwijl ik luister naar hun woorden zie ik het gebeuren; De tegenstanders in onze WK pool zijn bekend. Tijdens het trainingskamp in Portugal luisteren alle spelers naar de Bondscoach, die de komende wedstrijden analyseert en daarmee een tactiek probeert te creëren die Nederland naar de top moet brengen. Alle spelers kijken, luisteren en zien zichzelf de tactiek invullen. Een van de oudere spelers kijkt wat gelaten, hij is als WK reserve opgesteld en weet dat er voorlopig geen actieve rol voor hem is weggelegd.

Dan hoort hij de Bondscoach zeggen: "Tegen Chili krijgen we het lastig. Daar moeten we de rechter voorhoede goed in de gaten houden. Op die plek staat een gevaarlijke speler, een snelle aanvaller." Een belangrijke speler dus, die aan Chileense zijde voor de doelpunten moet zorgen.

Dan denkt Kuijt; Wat is er nodig om van dit team te winnen? Ik heb de kwaliteiten in huis om te verdedigen. Als ik nou eens niet als aanvaller, maar links ga verdedigen, dan kan ik ervoor zorgen dat ik in de flank van waarde ben! Hij heeft het nog niet gezegd of tijdens een van de trainingen komt Van Gaal naar hem toe en zegt: "Dirk, als jij voorlopig eens aan de linkerkant gaat trainen? Voor jou heb ik eventueel een rol als linksback in gedachten!" En dan, in aanloop naar deze wedstrijd, besluit Louis; we gaan het gewoon zo doen! En zo komt het, dat de eerste vijf kwartier 'gelukkig' een saaie wedstrijd is geworden. Dirk zorgde voor een strakke verdediging. Naarmate de tijd verstreek, raakten de Chilenen geïrriteerd en maakten fouten. In het laatste kwartier deden de jonge wissels hun werk en zorgde het Nederlands Elftal voor de 2 - 0 overwinning.

Iedereen verrast! Niet alleen door de overwinning op de Chilenen, maar vooral door de linksbackpositie van Dirk Kuijt. Dirk zegt in een interview: "Ik ben van mijzelf overtuigd dat ik dit kan en volgens mij heb ik dat vandaag bewezen."

Voor jou

Wat ik en het Nederlands Elftal je hiermee wil laten zien, is dat patronen doorbroken en overwinningen behaalt kunnen worden. Want als je denkt: 'Hoezo anders? Zo doe ik het altijd', speel je het poppetje bij tafelvoetbal. Daarmee laat je kansen en misschien wel een overwinning liggen! 

We hebben allemaal onze vaste patronen. In elke situatie, groot of klein, overal en altijd! Met welke hand poets jij je tanden, bijvoorbeeld? Doe eens anders en poets vanavond met je andere hand. Welke sok trek jij als eerste aan? Wissel eens om. Hoe reageer jij op die vervelende klant? Doe het eens anders. Wat merk je?

Zoals die jongens van het Nederlands Elftal trainen om zichzelf te ontwikkelen en beter te worden in hun spel, zo kan ook jij je leven en onderneming verder ontwikkelen. Hoe anders zou het zijn als jij jezelf goed kent, van je kwaliteiten overtuigd bent en 'anders' jouw tweede natuur is? Dat je het gewoon doet en mensen straks over jou zeggen 'Zij kan alles!'

Je kunt mij vergelijken met de bondscoach voor de vrouwelijke ondernemer.
Mijn coaching helpt je patronen zichtbaar te maken en deze 'anders' in te vullen, waarmee je creativiteit geprikkeld wordt. Je kent jezelf en herkent al jouw talenten en kwaliteiten. Je weet wat je wilt en hebt zelfvertrouwen om de stappen te zetten die jou naar je finale brengen.

Benieuwd naar ervaringen van klanten? Lees hier mijn referenties

Wil jij hier verder over praten? Stuur mij je gegevens met de button onderaan deze pagina en ik neem contact met je op voor een kosteloze, tactische bespreking naar jouw finale.

Succesvolle groet,
Astrid