Bodydrum Release

Elke ervaring die wij opdoen in ons leven laat een indruk van gestolde energie achter in ons fysieke lichaam. Met deze methode, waarbij ik afwisselend trommel op de linker- en rechterkant van je schouders of lichaam, brengen we letterlijk je lijf weer in beweging. Het trommelen geeft ontspanning waardoor energie weer kan stromen en er een stroom aan gedachten en beelden op gang kan komen die veel inzichten geven. Daarbij komen soms ook emoties boven die meestal direct worden verwerkt.

Body Drum Release is een lichaamsgerichte werkwijze waarvan de positieve effecten als snel merkbaar zijn. Je hoeft er zelf niets voor te doen. Doordat ik afwisselend op de linker- en rechterkant van het lichaam trommel ga je automatisch uit je hoofd en zak je in je lichaam. Meestal is afwisselend trommelen op je linker- en rechterschouder voldoende om je een aha-moment te laten ervaren, maar ook kan ik andere lichaamsdelen erbij betrekken. Het trommelen brengt je lichaam letterlijk in trilling, waardoor gevoelens, emoties, gedachten en stress lostrillen. Het woord 'release' betekent letterlijk bevrijden en loslaten. Het helpt je om te ontspannen, iets los te laten of inzichten te krijgen of juist afstand te nemen van iets wat speelt.

Fysiek gezien worden beide hersenhelften door het trommelen bilateraal gestimuleerd waardoor delen van het brein met elkaar verbonden worden.

Dit helpt je bij:

  • stress release en ontspanning
  • herstellen van een burn-out
  • verbinding maken met je gevoel en zakken in je lichaam
  • zelfvertrouwen
  • loslaten van onderwerpen waar je last van hebt op allerlei vlakken
  • oplossing van emotionele en mentale remmingen
  • stressmanagement
  • oplossing van angsten en post-traumatische stresssymptomen


De methode is een mengvorm en geïnspireerd door onder andere de psychotherapie, gedragstherapie, massagetechnieken, EMDR en NLP. Body Drum Release is voor veel mensen effectief omdat het afwisselend werkt op emotioneel, mentaal en fysiek niveau.

Bodydrum Release bootst de REM-fase van je slaap na: omdat beide hersenhelften bilateraal worden gestimuleerd, ben je, net als tijdens dromen, bezig met het verwerken én integreren van psychische issues. Het trommelen zorgt ervoor dat er veel zenuwprikkels over en weer gaan tussen beide hersenhelften. Het kan je helpen om issues te verwerken of nieuwe ideeën op te doen.

Is dit iets voor jou?

 

Vul dan hiernaast je gegevens in en ik neem contact met je op.

Ik kijk naar je uit!
Astrid

Lees mijn verhaal vol inzichten, tips en handvatten. Download het gratis en ga VANDAAG nog aan de slag!
Typ bovenstaande code over.
Astrid

Wil jij dit ook?

Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op!
Typ bovenstaande code over.