Emotioneel lichaamswerk

Ken je de uitdrukking 'als aan de grond genageld staan?' Of 'zo gespannen als een veer zijn?' De vrouwelijke wijsheid die diep binnen in ons schuilt en de lichamelijke wijsheid die we tot onze beschikking hebben is enorm groot. Modern wetenschappelijk onderzoek naar het verband tussen lichaam en geest bevestigt wat in oude geneeswijzen allang bekend was. Namelijk dat lichaam en geest een eenheid vormen.

Ons lichaam is een belangrijk zintuig en het meest directe gereedschap in de ontmoeting. Hoe meer we in ons lichaam aanwezig kunnen zijn, hoe meer we ervaren en voelen en hoe meer we in contact zijn met onszelf en de ander. Via ons lijf worden we bewogen, worden we geraakt en aangeraakt: lichamelijk, cognitief, emotioneel en spiritueel.

Met verschillende technieken, zoals bijvoorbeeld de full bodyscan, gebruiken we het lichaam als uitgangspunt. We creëeren ruimte om in je lichaam aanwezig te zijn en daarin te voelen wat er is. Je leert je lijf kennen en de informatie die het in zich draagt aan te wenden ten behoeve van jezelf of een ander. We werken stap voor stap op de weg terug naar binnen, waar zowel vreugde als pijn opgeslagen liggen. Wanneer het lichaam gestolde energie weer in beweging krijgt gaat de levensenergie weer stromen. Je wordt je bewust van wat je eerder nog niet voelde. Je leert je openen voor je gevoeligheid, voor de rijkdom aan sensaties en emoties. We brengen ons lichaam in beweging, zodat het ons weer kan bewegen.

Dit zorgt ervoor dat je bewuster wordt van je gevoel, je gedachten, je gedrag en patronen. Hierdoor leer je jezelf steeds beter kennen.

Je leert je emoties voelen, accepteren en uiting geven aan wat er in je leeft. Je leert om steeds beter je verstand en je bewustzijn erbij te betrekken. Het maakt je emotioneel vaardiger.

Je leert om te observeren wat zich aandient in je lichaam en ga je ontdekken wat voor jou belangrijk is en wordt helder wie je in wezen bent. Van hieruit wordt het makkelijker om de stappen te zetten die bij jou horen.

Is dit iets voor jou?


Vul dan hiernaast je gegevens in en ik neem contact met je op.

Ik kijk naar je uit!
Astrid

Presteren onder druk doe je zo
Vind je zelfvertrouwen
De succesformule van sterke vrouwen

Lees mijn verhaal vol inzichten, tips en handvatten. Download het gratis en ga VANDAAG nog aan de slag!
Typ bovenstaande code over.
Astrid

Wil jij dit ook?

Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op!
Typ bovenstaande code over.