Energetisch lichaamswerk

Energetisch lichaamswerk is het therapeutisch werken door middel van aanraking. (haptotherapie) Door het dieper ademen, bewustzijn en mijn handen te leggen op plekken waar zich blokkades bevinden ontstaat er verbinding en bied ik mijn klanten ondersteuning om tot dieper contact met hun lichaam te komen. Hierdoor kan heling plaatsvinden, blokkades worden opgeheven en kan levensenergie weer gaan stromen.

Waarom veel mensen uit evenwicht raken, is omdat de samenhang tussen lichaam en geest ontbreekt of onbewust is. Veel lichamelijke klachten en ziekten komen voort uit een disbalans van ons psychisch welzijn. Daarom zorg ik er in mijn coaching voor dat we energie transformeren en werken aan de bewustwording ervan. We herstellen de verbinding tussen de mentale, fysieke, spirituele en sociaal-emotionele aandachtsgebieden. Klinkt het je wat zweverig in de oren? Spiritualiteit is niets anders dan de verbinding leggen tussen je denken, je voelen en je 'weten' van je ervaringen.

Energetisch lichaamswerk is een lichaamsgerichte therapeutische methode dat door middel van aanraking en introspectie de geestelijke en lichamelijke gezondheid verbeteren.

Alles is energie

Je hebt situaties waar we ons goed, blij, fit en creatief bij voelen, maar er zijn ook situaties waardoor we uit balans kunnen raken. Het is niet zozeer de feitelijke situatie, maar wat je erbij voelt en hoe je dit ervaart wat stress, onrust, irritatie en frustratie teweegbrengen. Energie dus.

Deze energieën zijn bij iedereen aanwezig. Wanneer we beïnvloed worden door een bepaalde omgeving, zal dit ook effect hebben op ons zelf. Zowel positief als negatief. Om hier beter mee om te kunnen gaan, is het belangrijk dat we goed in contact zijn met ons lichaam. Als ervaringen teveel voelen, sluiten we ons vaak van dat gevoel af. Daardoor zijn de meeste mensen meer vanuit hun hoofd gaan leven, dan vanuit hun eigen gevoel. Zo houden we de controle en regie over onze gevoelens en emoties. Met als gevolg dat we uit verbinding raken met ons lichaam.

Elke vorm van stress veroorzaakt verzuring in ons lichaam en hierdoor ontstaan energetische blokkades die lichamelijke klachten kunnen veroorzaken en die ons uiteindelijk ook ziek kunnen maken. Vaak is dit een onbewust patroon geworden, we weten niet beter, totdat we ons niet meer in balans voelen.

Met energetisch lichaamswerk maken we een dieper contact met het lichaam waardoor er meer levensenergie kan stromen. Blokkades in het lichaam zijn plekken waar de levensenergie niet vrij stroomt. In het lichaam kan dit voelbaar zijn als pijn, kou, afwezigheid of spanning. Deze blokkades in energie kunnen zich uiten in depressieve gevoelens, angst, moeheid of stress, waardoor je niet voluit kunt leven.

Door deze methode maken we contact met een blokkade en creëren we de mogelijkheid tot dieper inzicht, kan vastgezette energie doorvoelt worden, waarmee (traumatische) ervaringen worden verwerkt. Het maakt vastgezette energie los, blokkades heffen zich op en energie kan vrij stromen waardoor jij je vrijer gaat voelen.

Is dit iets voor jou?


Vul hiernaast je gegevens in en ik neem contact met je op. Tijdens een kennismakingsgesprek luister ik graag naar jouw verhaal en vertel ik je meer over mijzelf en mijn coaching.

Ik kijk naar je uit!
Astrid

Energie tekort?
Waarom ben ik zo moe?

Lees mijn verhaal vol inzichten, tips en handvatten. Download het gratis en ga VANDAAG nog aan de slag!
Typ bovenstaande code over.
Astrid

Wil jij dit ook?

Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op!
Typ bovenstaande code over.