Lifecoach logo

Energetische therapie

Onderzoek naar de invloed van gedachten en emoties op het fysieke lichaam wordt nog steeds verricht. Steeds opnieuw wijzen de resultaten uit dat het idee dat een mens is samengesteld uit lichaam, denken en geest juist is.

Contact opnemen

Wat is energetische therapie?

Energetische therapie is een vorm van alternatieve therapie die gericht is op het in balans brengen van de energieën in het lichaam. Het is gebaseerd op het idee dat ons lichaam niet alleen bestaat uit fysieke structuren, maar ook energievelden heeft die kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals stress, emoties en omgeving.

Wij mensen zijn multizintuigelijke wezens en kunnen niet langer speculeren of de energie van gedachten en emoties belangrijk zijn bij de vorming van celweefsel. We zullen dat inzicht moeten beschouwen als één van de fundamentele waarheden van het leven. Het opleggen van handen of het gebruik van lichtremedies, geuren en klanken zijn daarin gebruikelijke behandelmethoden.

De overtuiging dat het onderdrukken van een ziekte met medicatie nuttig is voor het genezingsproces kan veelal worden gezien als schadelijk in plaats van nuttig. De huidige holistische beweging die in onze maatschappij duidelijk zichtbaar is, geeft hoop en handvatten voor het behouden en creëren van je eigen gezondheid.

Energetische therapie erkent de kracht van ons denken, voelen en doen op onze persoonlijke gezondheid.

Wat doet een energetisch therapeut?

Energetische therapieën worden vaak uitgevoerd door een gekwalificeerde therapeut die werkt met verschillende technieken om de energiebalans in het lichaam te herstellen. De therapeut maakt met behulp van handoplegging of andere methoden je bewust van overtuigingen en persoonlijke belemmeringen die zich in je fysieke lichaam gemanifesteerd hebben. Energetische therapie gaat gepaard met gesprekstherapie en lifecoaching om inzicht te krijgen in de oorzaken van de klachten en pakt deze aan.

Voorbeelden van energetische therapieën zijn acupunctuur, reiki, healing, bio-energetische therapie en quantum-touch.

Acupunctuur

Hierbij wordt gebruik gemaakt van fijne naalden die op specifieke punten in het lichaam worden geplaatst om de energiestroom te reguleren.

Reiki en healing

Reiki en healing werken met handoplegging om de energiestroom in het lichaam te bevorderen en blokkades op te heffen.

Bio-energetische therapie

Bio-energetische therapie richt zich op de fysieke en emotionele aspecten van de energie van het lichaam en werkt met lichaamshouding, ademhaling en beweging om de energiebalans te herstellen.

Quantum-touch

Quantum-touch werkt met de handen om de energie van het lichaam te manipuleren en de balans te herstellen.

Chakra healing

Chakra healing maakt gebruik van verschillende technieken om de energiestroom door de chakra’s te bevorderen en blokkades op te heffen. Hierbij kan worden gedacht aan ademhalingsoefeningen, meditatie, visualisatie, affirmaties, yoga, massage en het gebruik van edelstenen.

Is energetische therapie onzin?

Energetische therapie is een verzamelnaam voor verschillende vormen van alternatieve therapieën die gericht zijn op het in balans brengen van de energieën in het lichaam. Voorbeelden van energetische therapieën zijn acupunctuur, reiki, healing, bio-energetische therapie en quantum-touch.

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat de effectiviteit van energetische therapieën als zodanig ondersteunt. Bekende studies suggereren echter dat vormen van energetische therapieën, zoals acupunctuur, kunnen helpen bij het verminderen van bepaalde symptomen bij bepaalde aandoeningen, zoals pijn en misselijkheid.

Hoewel veel mensen positieve ervaringen hebben gehad met energetische therapieën, is het belangrijk om te onthouden dat deze therapieën niet bedoeld zijn als vervanging voor traditionele medische zorg en dat ze niet geschikt zijn voor alle gezondheidsproblemen.

  Wil jij dit ook?

  Ben je opzoek naar een energetisch therapeut?

  Onze Life coaches staan voor je klaar om je te begeleiden bij jouw klachten of belemmeringen.

  Vul hiernaast je gegevens in en één van ons neemt contact met je op.

  Maak kennis met onze Life coaches!

  Leiden
  Saskia Bosker
  Life coach
  • NLP coach
  • Holistisch therapeut
  Den Haag
  Judith Porcelijn
  Life coach
  • XLence-coach
  • Hypnotherapeute
  • NLP coach
  Breda
  Dagmar van Pelt
  Life coach
  • NLP coach
  • Systemisch analist
  • Begeleider familie-opstellingen
  Zwolle
  Karin van den Oever
  Life coach
  • Systemisch coach
  • IEMT Practitioner
  • Lichaamsgericht therapeut
  • Energetisch therapeut
  Noordwijk
  Astrid Koelewijn
  Life coach
  • Energetisch therapeut
  • Lichaamsgericht therapeut
  • TA practioner
  • Wandelcoach

  Download het e-book én ontvang elke maand tips en inspiratie in je mailbox.

   Lifecoach logo

   Voor succesvol leven en werken.

   Maak kennis met onze life coaches