Lifecoach logo

Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen?

Iedereen heeft wel eens last van zelftwijfel. Het is volkomen normaal om je onzeker te voelen over jezelf, relaties of je toekomst. Echter is het wel belangrijk om te onthouden dat onzekerheid een gevoel is die beheerst kan worden. Met de juiste methoden en strategieën is het mogelijk om deze cyclus van onzekerheid te doorbreken en je zelfvertrouwen te vergroten. Hieronder delen onze Life coaches enkele tips over hoe je dat kunt doen.

Wees aardig voor jezelf

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar aardig zijn voor jezelf is een van de belangrijkste stappen om zelfvertrouwen op te bouwen. Onze Life coaches begeleiden dagelijks mensen voor wie dit niet vanzelfsprekend is. Zelfliefde is een belangrijk ontwikkelingsthema voor het overwinnen van onzekerheid. Dit betekent dat je door middel van Lifecoaching leert jezelf te accepteren en je met behulp van je Life coach steeds beter gaat ontdekken wat jou uniek maakt – je hoeft namelijk niet te voldoen aan de normen van anderen om hen (of jezelf) gelukkig te maken. Vergeet niet dat iedereen zijn eigen sterke en zwakke punten heeft; omarm die van jou!

Identificeer je negatieve gedachten

Onzekerheid komt vaak voort uit negatieve gedachten of overtuigingen over onszelf. Het is belangrijk om je negatieve gedachten te identificeren, want onze Life coaches helpen je om je verschillende gedachten beter te gaan begrijpen. Zij zijn opgeleid om je te helpen achterhalen waar deze negatieve gedachten vandaan komen. Door onze holistische werkwijze begeleiden zij je naar het veranderen van deze gedachten, waardoor deze een positieve invloed krijgen. Schrijf je negatieve gedachten eens op en overweeg een oriënterend gesprek met een van onze Life coaches. Zij staan klaar om je te helpen negatieve gedachten te transformeren, waardoor jij meer zelfvertrouwen ontwikkelt.

Stel realistische doelen

Het stellen van realistische doelen helpt je meer zelfvertrouwen op te bouwen, omdat het je in staat stelt je vooruitgang in de tijd te meten en kleine successen onderweg te vieren. Begin met het stellen van kleine doelen die op korte termijn haalbaar zijn – dat geeft je een gevoel van voldoening, wat je vervolgens kunt gebruiken als motivatie voor grotere doelen. Om kleine doelen te stellen kun je bedenken: Wat kan ik vandaag doen om…..( vul hier je doel in). Zorg er bovendien voor dat je jezelf beloont voor het bereiken van mijlpalen, zodat je tijdens het hele proces gemotiveerd blijft!

Vind je het ondanks deze tips toch lastig, tijdens een kennismakingsgesprek helpen onze Life coaches je om de doelen te benoemen die jij wilt behalen. Tijdens een Life coachtraject begeleiden zij je om kleine, realistische doelen te benoemen en helpen zij je om te bedenken welke stappen jij kan zetten om je doelen ook daadwerkelijk te behalen.

Zo bouw je aan meer zelfvertrouwen en overwin je onzekerheid

Zelfvertrouwen opbouwen is niet gemakkelijk, maar jij hebt de regie in handen. Samen met je Life coach is het mogelijk om met de juiste methoden en strategieën aan meer zelfvertrouwen te werken. Begin met vriendelijker te zijn voor jezelf, identificeer negatieve gedachten of overtuigingen, en stel realistische doelen voor jezelf, zodat je de vooruitgang na verloop van tijd kunt meten.

Hé?! Wie weet er nu beter wat goed voor jou is, dan jijzelf? Gun jezelf begeleiding door één van onze Life coaches. Zij staan klaar om je te begeleiden tijdens moeilijke momenten met inzichten, motivatie en geduld, zodat jij op jouw manier en in jouw tempo onzekerheid kan overwinnen en je meer vertrouwen in jezelf krijgt.

Meer weten?

Hier vind je de Life coach bij jou in de buurt die jou erbij kan helpen. Of vul hier je gegevens in en één van ons neemt contact met je op.

Geplaatst in Informatief, Zelfvertrouwen

Lifecoach logo

Voor succesvol leven en werken.