Lifecoach logo

Holistisch therapeut

Holistische therapie is een benadering van de gezondheidszorg die ernaar streeft de persoon als geheel te behandelen, kijkend naar alle aspecten van hun leven en gezondheid.

De voordelen van holistische therapie met een holistisch therapeut

Een holistisch therapeut kijkt naar alle gebieden van je leven - fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel - om je te helpen balans, harmonie en innerlijke rust te bereiken.

Dit type therapie wordt vaak gezocht door mensen die op zoek zijn naar een meer holistische benadering van genezing van fysieke of emotionele pijn. Hieronder vind je enkele voordelen van het werken met een holistische therapeut.

Dieper begrip en bewustzijn

Holistische therapie kan je helpen een dieper inzicht in jezelf en je emoties te krijgen. Door dit proces kun je leren hoe je patronen in je gedachten en gedragingen kunt herkennen in bepaalde situaties en beter kunt begrijpen waarom je reageert zoals je doet. Dit toegenomen bewustzijn ga je vervolgens gebruiken om moeilijke emoties te helpen beheersen of om nieuwe strategieën voor toekomstige gebeurtenissen te creëren.

Wat doet holistisch therapeut?

Holistische therapeuten werken met je samen om positieve aspecten van jezelf te identificeren die je voorheen misschien over het hoofd zag. Door zich op deze sterke punten te richten, helpen ze jouw gevoel van eigenwaarde op te bouwen, terwijl dit ook helpt om eventuele tegenslagen of uitdagingen uit het verleden te erkennen. Daarnaast helpt een verhoogd eigenwaarde je ook negatieve gedachten of gevoelens die onrust veroorzaken in je leven aan te pakken.

Wat is een holistische benadering?

De beoefening van mindfulness wordt vaak opgenomen in holistische therapiesessies omdat het helpt stressniveaus te verminderen door de aandacht te vestigen op het huidige moment in plaats van je zorgen te maken over wat er in de toekomst zou kunnen gebeuren. Door mindfulness kunnen we onze gedachten zonder oordeel observeren en rustiger reageren op moeilijke situaties of uitdagende emoties. Met regelmatige oefening kunnen we beter uitgerust worden om met stress in ons leven om te gaan zonder erdoor overweldigd of ontmoedigd te worden.

Wat is een holistische werkwijze?

Holistische therapie is een effectieve manier voor mensen die op zoek zijn naar een completere benadering dan de huidige gezondheidszorg. Holistische therapie houdt rekening met fysieke, mentale, emotionele en spirituele aspecten van het leven. Werken met een holistische therapeut kan je helpen inzicht in jezelf en coping-strategieën te krijgen en jezelf te ontwikkelen om met moeilijke emoties of uitdagende situaties om te gaan. Het kan ook je gevoel van eigenwaarde vergroten en je helpen je stressniveaus te verminderen door middel van mindfulness praktijken.

Meer weten over onze holistische werkwijze?

Tijdens een kennismakingsgesprek vertellen wij je er graag meer over. Vul hieronder je gegevens in en één van ons neemt contact met je op.

  Wil jij dit ook?

  Zoek je een holistisch therapeut?

  Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten over holistische therapie? Of wil je een gekwalificeerde therapeut bij jou in de buurt vinden, neem vandaag nog contact met ons op!

  Vul hiernaast je gegevens in en één van ons neemt contact met je op.

  Download het e-book én ontvang elke maand tips en inspiratie in je mailbox.

   Ik ga akkoord met de voorwaarden en schrijf mij in voor de ebook aanvraag en voor de nieuwsbrief.

   Klanten over hun ervaringen met onze coachingstrajecten

   Steeds wat wijzer over mezelf

   Patricia over haar coachtraject

   "De manier waarop jij dingen samenvat en terugkoppelt echt top. Je weet snel tot de kern te komen. Na iedere sessie was ik weer wat wijzer over mezelf geworden."

   Van Blokkade naar Plan

   S.v.A. omgeving Leiden over het traject

   "De training was heel duidelijk en zat goed in elkaar met mooie voorbeelden en filmpjes. Ook jouw begeleiding en aandacht was heel fijn."

   Een prettige ervaring

   Margriet over haar Life coach traject

   "Het aspect 'voelen' heb ik als een enorme meerwaarde ervaren. Want dat moest ik leren. Zoveel prettiger dan alleen maar praten!"

   Lifecoach logo

   Voor succesvol leven en werken.

   Maak kennis met onze life coaches