Lifecoach logo

Holistische therapie

Holistische therapie is een benadering waarbij wij uitgaan van een persoon als geheel en kijken naar zowel mentale-, fysieke-, sociaal-emotionele als spirituele aspecten van het leven voor een optimale lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Contact opnemen

De voordelen van holistische therapie met een holistisch therapeut

Een holistisch therapeut kijkt naar alle gebieden van je leven - fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel - om je te helpen balans, harmonie en innerlijke rust te bereiken.

Wat doet een holistisch therapeut?

Een holistisch therapeut is een gezondheidsprofessional die zich richt op de behandeling van de hele persoon, in plaats van alleen de specifieke symptomen of ziekten van een persoon. Holistische therapie is gebaseerd op het idee dat alle aspecten van het leven met elkaar verbonden zijn en dat het welzijn van de geest, het lichaam en de ziel van een persoon allemaal belangrijk zijn voor het bereiken van optimale gezondheid.

Een holistisch coach maakt vaak gebruik van verschillende technieken en therapieën om het welzijn van een persoon te verbeteren, waaronder traditionele westerse geneeskunde, complementaire en alternatieve geneeskunde, meditatie, mindfulness, voeding en lichaamsbeweging. Het doel van een holistisch therapeut is om de oorzaak van de problemen van een persoon te begrijpen en te behandelen, in plaats van alleen de symptomen te behandelen.

Holistische therapie kan worden gebruikt om een breed scala aan gezondheidsproblemen te behandelen, waaronder fysieke pijn, stress, angst, depressie, slaapstoornissen en chronische ziekten. Holistische therapeuten kunnen samen met andere gezondheidsprofessionals, zoals artsen en psychologen, een uitgebreidere en geïntegreerde benadering van de zorg te bieden.

Dit type therapie wordt vaak gezocht door mensen die op zoek zijn naar een meer holistische benadering van genezing van fysieke of emotionele pijn. Hieronder vind je enkele voordelen van het werken met een holistische therapeut.

Dieper begrip en bewustzijn

Holistische therapie kan je helpen een dieper inzicht in jezelf en je emoties te krijgen. Door dit proces kun je leren hoe je patronen in je gedachten en gedragingen kunt herkennen in bepaalde situaties en beter kunt begrijpen waarom je reageert zoals je doet. Dit toegenomen bewustzijn ga je vervolgens gebruiken om moeilijke emoties te helpen beheersen of om nieuwe strategieën voor toekomstige gebeurtenissen te creëren.

Holistische therapie: voor wie?

Holistische therapie is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het verbeteren van hun algehele welzijn en gezondheid, ongeacht hun leeftijd, geslacht, achtergrond of gezondheidsstatus. Het is vooral nuttig voor mensen die de voorkeur geven aan een holistische benadering voor hun lichamelijke- en geestelijke gezondheid en die openstaan voor complementaire en alternatieve therapieën, eventueel naast traditionele westerse geneeskunde.

Holistische therapie kan nuttig zijn voor mensen die belemmeringen ervaren door problemen als fysieke pijn, stress, angst, depressie, slaapstoornissen en chronische ziekten. Holistische therapie kan ook nuttig zijn voor mensen die geïnteresseerd zijn in preventieve zorg en die hun algehele lichamelijke- en geestelijke gezondheid en welzijn willen verbeteren om ziekten en gezondheidsproblemen te voorkomen.

Wat is een holistische benadering?

Onze holistische benadering betekent dat wij ervan uit gaan dat lichaam en geest één zijn. Alles wat wij in ons leven meegemaakt en ervaren hebben ligt opgeslagen in ons mentale-, fysieke, emotionele en spirituele systeem. Wij gebruiken mindfulness om inzicht te krijgen in deze processen, waardoor er bewustzijn en inzichten komen die helpen stressniveaus te verminderen. Deze holistisch benadering begeleidt mensen om bewust te worden van gedachten en gevoelens zonder oordeel. Door deze regelmatige benadering zijn mensen beter uitgerust om met stress in hun leven om te gaan zonder erdoor overweldigd of ontmoedigd te worden.

Wat is een holistische werkwijze?

Holistische therapie is een effectieve vorm van lifecoaching voor mensen die op zoek zijn naar een completere benadering dan de huidige geestelijke gezondheidszorg. Holistische therapie houdt rekening met fysieke-, mentale-, emotionele- en spirituele aspecten van het leven. Werken met een holistische therapeut kan je helpen inzicht in jezelf en coping-strategieën te krijgen, waarmee je jezelf ontwikkelt om met moeilijke emoties of uitdagende situaties om te gaan. Het vergroot ook je gevoel van eigenwaarde, het geeft zelfvertrouwen en geeft grip op je leven.

Meer weten over onze holistische werkwijze?

Tijdens een kennismakingsgesprek vertellen we je er graag meer over. Vul hieronder je gegevens in en één van ons neemt contact met je op.

  Wil jij dit ook?

  Zoek je een holistisch therapeut?

  Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten over holistische therapie? Of wil je een gekwalificeerde therapeut bij jou in de buurt vinden, neem vandaag nog contact met ons op!

  Vul hiernaast je gegevens in en één van ons neemt contact met je op.

  Download het e-book én ontvang elke maand tips en inspiratie in je mailbox.

   Klanten over hun ervaringen met onze coachingstrajecten

   Steeds wat wijzer over mezelf

   Patricia over haar coachtraject

   "De manier waarop jij dingen samenvat en terugkoppelt echt top. Je weet snel tot de kern te komen. Na iedere sessie was ik weer wat wijzer over mezelf geworden."

   Van Blokkade naar Plan

   S.v.A. omgeving Leiden over het traject

   "De training was heel duidelijk en zat goed in elkaar met mooie voorbeelden en filmpjes. Ook jouw begeleiding en aandacht was heel fijn."

   Een prettige ervaring

   Margriet over haar Life coach traject

   "Het aspect 'voelen' heb ik als een enorme meerwaarde ervaren. Want dat moest ik leren. Zoveel prettiger dan alleen maar praten!"

   Lifecoach logo

   Voor succesvol leven en werken.

   Maak kennis met onze life coaches