Lifecoach logo

In de media

In de afgelopen jaren hebben verschillende journalisten mij weten te vinden voor hun item. Super leuk! Hieronder vind je een overzicht.

Neem contact op

Bio

Als Executive Life coach heb ik in de afgelopen jaren met heel veel mensen gewerkt die ergens in hun leven en/of ondernemerschap de grip waren kwijtgeraakt of vastliepen.

Mensen die, net als ik, veel te lang signalen als onzekerheid, moe zijn, slecht slapen, piekeren, keer op keer tegen hetzelfde issue aanlopen, een dalende omzet, relatieperikelen en/of hommeles op de zaak negeerden.

Zij denken vaak dat het wel over gaat, of zij hopen dat het, door nóg harder te werken, wel oplost. Ooit dacht ik dat ook, maar inmiddels weet ik dat problemen niet uit de lucht komen vallen. Het zijn signalen dat er iets moet veranderen.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Waar men ruim 15 jaar geleden nog dacht dat ik de term Lifecoaching zelf had verzonnen, voorzag ik dat het slechts een kwestie van tijd was dat dit ook in Nederland bekendheid zou krijgen.

Inmiddels is Lifecoaching een veelgehoorde term. Omdat daarbinnen veel verschillen zijn in aanpak en kwaliteit voelde ik de noodzaak om mezelf en mijn vak te onderscheiden. Lifecoaching is een vak wat veel meer omvat dan een goed gesprek.

De ondernemer in mij zocht naar een manier om onderscheidend te zijn en ervoor te zorgen dat mensen het verschil zien, om daarmee een keuze te krijgen in het onmetelijke aanbod van coaches.

Daarom bouw ik aan een organisatie waarbij ik hoogopgeleide Life coaches en holistisch therapeuten verbind, faciliteer, begeleid in het vak en bekwaam in het ondernemerschap.

Nominatie H.E.R.O. Awards 2024

Wij zijn genomineerd voor de H.E.R.O. Award 2024 van Human Capital Company en daar zijn wij enorm trots op! Een mooi compliment voor mijn organisatie en voor onze Life coaches.

“Wij zien een organisatie als een lerend on levend systeem. Binnen dit systeem geloven wij in de kracht van het team. Het team als basis voor het succes van de organisatie maar ook voor het individu. Een goed team heeft een gezonde en plezierige sociale cohesie en interactie. Hierbij is vertrouwen en psychologische veiligheid een van de belangrijkste bouwstenen.

Op basis van wetenschappelijke onderzoeken heeft The Human Capital Company de kern elementen gedefinieerd die de voedingsbodem vormen om mensen optimaal to laten samenwerken, slagvaardig en met plezier! De H.E.R.O. Formule – ‘Human Excellence Recognised Organisation’ – de basis voor elk team en organisatie,” aldus The Human Capital Company.

Interview NU.nl | 22 augustus 2019

Super tof! Mijn interview met Nu.nl. "Tijdens een vakantie trek je jezelf letterlijk uit een omgeving waarin je normaal gesproken verkeert", legt lifecoach Astrid Koelewijn uit." Een greep uit het artikel:

Life coach Astrid Koelewijn in de media

Tijd om beslissingen te overpeinzen

“Tijdens een vakantie trek je jezelf letterlijk uit een omgeving waarin je normaal gesproken verkeert”, legt lifecoach Astrid Koelewijn uit. Terwijl je met een boekje op het strand ligt, worden de energiereserves opgebouwd en heb je de tijd om je beslissingen te overpeinzen. “Ineens is er alle rust. Dan gaat je geest vanzelf aan het werk: vind ik het nog wel leuk wat ik doe en is dit wel wat ik wil?”, vertelt de lifecoach.

Bijna onmogelijk om vakantiegevoel vast te houden

“Eenmaal thuis ga je weer aan de slag en moet je al je verantwoordelijkheden op het werk en in het gezin weer dragen”, zegt Koelewijn. “Mensen willen dat goede vakantiegevoel vasthouden, maar dat is eigenlijk onmogelijk. Thuis moet de hypotheek betaald worden en ga je de rollercoaster van het werk weer in. Al heel snel gedraag je je weer naar vaste patronen.”

Volgens Koelewijn kan een betere balans in het dagelijks leven meer geluk en motivatie opleveren dan de voornemens die in de vakantie ontstaan. “Inzicht krijgen in waarom je doet wat je doet en daar de oorzaak van aanpakken. Dan ervaar je minder stress en meer rust”, meent de lifecoach.

Zo hou je het vakantiegevoel langer vast:

  • – Plan alvast een volgende vakantie
   – Verwerk je vakantiefoto’s
   – Draag de kleding of accessoires die je op vakantie hebt gekocht
   – Maak een playlist met vakantiemuziek

Vrouwenweekblad Vriendin nr. 10 maart 2018

Door de schrijfster van het artikel 'Hoe kies je de juiste richting?' werd ik gevraagd om een bijdrage te leveren. Na een gezellig interview heeft ze een prachtig stuk geschreven. Leuk om te doen en blij dat het zo'n prachtige spreadsheet is geworden.

“Vraag je je wel eens af wat wil ik nu eigenlijk? Ben ik nog wel happy? Wil ik het anders? Dit stappenplan helpt je iets te veranderen. Heb je besloten dat je iets wilt veranderen, ga dan niet zitten wachten tot iemand aanbelt en zegt: ‘Kijk, hier is je droom.’ Want dat gebeurt niet. je moet echt zelf in actie komen, aan de slag gaan,” aldus lifecoach Koelewijn”

Auteur voor Pioniers Magazine maart 2018

Sinds maart 2018 mag ik mezelf auteur voor het digitaal magazine Pioniers Magazine. Elke zes weken verschijnt er een nieuw artikel van mijn hand in dit magazine.

Pioniers Magazine is een digitaal magazine voor hoogopgeleide pioniers die idealen hebben voor een betere wereld en hier actief vorm aan geven. Pioniers Magazine faciliteert positieve, evolutionaire verandering in en tussen pioniers waardoor hun potentieel een katalysator wordt voor maatschappelijke vooruitgang.

EditieNL 19 augustus 2016

Vanaf maandag wordt alles anders..... Vorige week werd ik gebeld door de redactie van RTL4. Ze vroegen mij waarom mensen juist in de vakantie nieuwe doelen stellen. Ze merkten dat mensen allerlei doelen bedenken, maar dat het vaak lastig blijkt om deze ook daadwerkelijk uit te voeren. De volgende ochtend stond er een journalist en een cameraman van EditieNL op de stoep en vroegen mij om hulp.

Mijn uitgebreide tips om veranderingen door te voeren vind je in dit blog.

Klik op de video om deze fullscreen te bekijken. Veel kijkplezier!

SBS6 Shownieuws 4 april 2016

Sabia Boulahrouz heeft een #lifecoach ingeschakeld. Shownieuws vroeg of ik daar iets over wilde vertellen.

Klik op de video om deze fullscreen te bekijken. Veel kijkplezier!

RTL EditieNL 31 december 2014

RTL EditieNL heeft mij gevraagd mee te werken aan het item "zorgeloos het nieuwe jaar in" op woensdag 31 december 2014.

Klik op de video om deze fullscreen te bekijken. Veel kijkplezier!

Lifecoach logo

Voor succesvol leven en werken.