Intuïtie

Intuïtie kan je ontwikkelen. Door mijn coaching en persoonlijke ontwikkeling leer je jezelf heel goed kennen. Je leert je eigen gevoelens voelen, in je eigen lichaam herkennen en je doorvoelt de ervaringen die je in je leven hebt opgedaan. Daarmee ontwikkel je je fijngevoeligheid. Hoe fijner je kan voelen, hoe makkelijker je signalen uit je omgeving opmerkt en daarop kan anticiperen. Naast alle genoemde methoden gebruik ik vanzelfsprekend ook mijn eigen intuïtie. Daarmee vormt het een belangrijk bron die ik aanwend om jou verder te helpen.

Eenvoudig gesteld benaderen we problemen op twee verschillende manieren. We kunnen er logisch over nadenken, waarbij rationele gedachten en analytische oorzaak-gevolgredeneringen de hoofdrol spelen.

In mijn leven en dus ook in mijn coaching kies ik voor de intuïtieve manier. Een manier die misschien niet logisch is, maar gevoelsmatig, geïnspireerd en creatief. Door mijn eigen ontwikkelproces en fijngevoeligheid komen indrukken niet in woorden en zinnen, maar ontstaan door beelden, symbolen en metaforen, of ik voel bepaalde lichamelijke gevoelens.

Intuïtie is je gevoel, maar is niet hetzelfde als je emoties. Je intuïtie is je zesde zintuig waarmee je dingen weet zonder te weten waarom je ze weet. Je intuïtie baseert zich op al je bewuste en onbewuste ervaringen die in je geheugen zijn opgeslagen in de loop van je leven. Je hersenen combineren deze herinneringen, kennen er een waarde aan toe en komen dan met een soort eindconclusie die je je dan bewust wordt. Een belangrijke methode waarbij ik mezelf aanwend als extra tool om mijn klanten te helpen in hun proces.

Omdat voelen en het benoemen ervan een centrale rol in mijn coaching speelt, zal ook jij gaandeweg je intuïtie verder ontwikkelen. Een belangrijk bron die je kan aanwenden voor het sturen van je leven en ondernemerschap.

Is dit iets voor jou?


Vul dan hiernaast je gegevens in en ik neem contact met je op.

Ik kijk naar je uit!
Astrid

Waarom de juiste mindset niet werkt

Lees mijn verhaal vol inzichten, tips en handvatten. Download het gratis en ga VANDAAG nog aan de slag!
Typ bovenstaande code over.
Astrid

Wil jij dit ook?

Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op!
Typ bovenstaande code over.