Lifecoach

Meest gestelde vragen

1. Mijn problemen los ik zelf wel op!

Fijn als je er zo over denkt, want je moet het namelijk ook zelf doen! Jij hebt zo je eigen manier om met zaken om te gaan. Dat zijn jouw patronen en dat ben je zo gewend. Helemaal niets mis mee, tenzij je merkt dat het niet meer voor je werkt. Misschien merk je dat je sneller geïrriteerd bent, dat je blijft malen en piekeren, onrustig bent of juist lamgeslagen.

Door onze gesprekken laat ik je inzien dat zaken ook anders aangepakt kunnen worden. Ik laat je zien en ervaren waarom je doet wat je doet, ik help je om helder te krijgen of dat is wat je wilt en hoe je zaken anders aan kan pakken. Ik ga problemen dus niet voor je oplossen, ik help je bewuster en effectiever denken en handelen. Omdat ik daarbij jou eigen vermogen aanspreek, heeft dit als resultaat dat jij veerkrachtiger wordt, beter in je vel komt te zitten, sterker in je schoenen staat, beter gaat communiceren, een goede balans creëert en je problemen definitief oplost.

Natuurlijk moet je het zelf doen, maar mijn manier van vragen stellen helpt je om anders na te denken waardoor je nieuwe mogelijkheden gaat zien. Heel verfrissend! Lopen zaken niet zoals je wilt? Heb je al van alles geprobeerd, maar blijkt het niet te lukken? Heb je twijfels of kom je er niet uit? Kijk eens bij mijn aanbod en kom een langs voor een kennismakingsgesprek.

2. Lifecoach, dan ben je toch psycholoog?

Nee, een psycholoog gaat anders te werk. Tijdens een kennismakingsgesprek luister ik naar je verhaal en beoordeel of er problemen zijn die bij een psycholoog thuishoren. In mijn praktijk begeleid ik je om inzicht te krijgen in je huidige situatie. Om jezelf daarbij te begrijpen is terugkijken heel belangrijk, maar we richten ons vooral op het nu. Wat wil je en hoe ga je het doen? 

3. Waarvoor kan ik bij jou als Life coach terecht?

Je kan met allerlei soorten issues of thema's bij mij terecht. Als jij situaties wilt veranderen of zaken opgelost wil hebben, ben je bij mij aan het goede adres. Ook als je het niet weet en geen duidelijke hulpvraag hebt, maar wel rondloopt met twijfels en/of onzekerheden kan ik je verder helpen. Het is mijn taak om orde in je gedachten en gevoelens te krijgen, zodat de hulpvraag helder wordt.

Ik ga er vanuit dat jij het beste uit jezelf en je bedrijf of organisatie wilt halen. Wat ik doe is je uitdagen buiten bekende kaders te denken en te handelen. Ik laat je reflecteren op jezelf en in jouw context, waarbij ik je stap voor stap ondersteun en begeleid. Een proces dat verheldert, verfrist, uitdaagt en soms confronteert. Jij bepaalt zelf welke stappen je wilt zetten om je doel te bereiken. Een paar voorbeelden waarmee je bij mij terecht kan, lees je op deze pagina.

4. Een Life coach is zeker erg duur?

Dat is natuurlijk maar net hoe je het bekijkt. Als je een maandabonnement bij de sportschool afsluit, maar je maakt er weinig of geen gebruik van, dan is zo'n abonnement best prijzig. Als je daarentegen alles eruit haalt wat erin zit en je behaalt je doelen, dan is het elke euro waard.

Zo is het ook met mijn Life coaching. Een betere vraag is dus: 'Wat wil ik dat Lifecoaching mij oplevert?' Ik verzeker je dat mijn coaching elke euro waard is.

Wie kan jou dit beter vertellen dan mijn tevreden klanten? Zij geven je een goed beeld van hoe zij mijn coaching hebben ervaren en wat het hen heeft opgeleverd. Je leest het hier.
 

5. Coaching? Is dat iets zweverigs?

Nee, zeker niet! Door middel van verschillende gesprekstechnieken en oefeningen help ik je om je situatie helder te krijgen. Dat is belangrijk om te begrijpen wat er in een situatie gebeurt en welke rol jij hierin speelt. Want alleen als je dat kan zien en begrijpt, kan je er iets mee. Verder kan je mij alles vragen of hier meer over lezen op mijn pagina met methodieken.

Open en eerlijke communicatie vind ik belangrijk en daarbij geef ik je graag praktische tips en een gestructureerde aanpak. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt en welke stappen je onderneemt om je doelen te bereiken. Bij alles wat ik doe geef ik van tevoren uitleg, zodat je weet waar je aan begint. Niks zweverigs aan dus.

6. Hoe lang duren sessies of een coachtraject?

Een sessie duurt gemiddeld 1,5 uur. Soms hebben we na een uur je situatie helder en soms hebben we 2 uur nodig om de sessie 'rond' te krijgen. Elke sessie is dus een afgerond geheel, ik hou niet van losse eindjes. Hoeveel sessies je nodig hebt is geheel afhankelijk van de ernst van de zaak en jouw motivatie. Het ligt ook aan de doelstellingen die jij wilt bereiken. Bij ons kennismakingsgesprek geef ik een indicatie, maar je bent vrij om de frequentie aan te passen of te stoppen.

We werken samen zodat jij inefficiënte patronen gaat veranderen in mogelijkheden die wél werken. Ik help je aan de benodigde inzichten en handvatten die daarbij van belang zijn, maar succes valt of staat met het zelf implementeren en doorvoeren in je dagelijks leven. Dat heeft tijd nodig. Hoe veel tijd, dat weet ik niet en is weer afhankelijk van je motivatie. Je hebt alles zelf in de hand.
 

7. Wat onderscheid een Life coach van een andere coach op het gebied van persoonlijke ontwikkeling?

Goeie vraag! Ik kan je alleen vertellen wat een Life coach doet. Als Life coach ben ik opgeleid om mensen te helpen zichzelf te worden. Dat betekent dat ik je geen trucjes aanleer om dingen anders te doen, maar mensen help zichzelf te begrijpen binnen hun context. Daarvoor help ik gedachtepatronen te doorbreken, leer ik mensen hun gevoelens en emoties te voelen, te interpreteren en er woorden aan te geven. Pijnlijke - vaak oude - ervaringen help ik helen, waardoor deze opgeruimd kunnen worden en in je dagelijks leven geen belemmering meer hoeven te vormen. Meer hierover kun je lezen op mijn pagina methodieken.

Zelf heb ik opnieuw moeten leren voelen. Gevoelens ervaren en ernaar kunnen handelen blijkt het allerbelangrijkste in het leven. Ik zorg ervoor dat mensen zich bewust worden van hun gevoel, help hen het begrijpen en ernaar handelen. Ik leer hen luisteren naar hun lichaam en de wijsheid die in ons verscholen ligt. Daarmee ontwikkel je je intuïtie.

Elke Life coach heeft zo zijn of haar eigen ervaringen om uit te putten en heeft een verschillend palet van methodieken. Het vak Life coaching en elke goede Life coach heeft hetzelfde doel: anderen helpen zichzelf te worden.
Astrid

Wil jij dit ook?

Vul hieronder je gegevens in en ik neem contact met je op.
Typ bovenstaande code over.
Lees mijn verhaal vol inzichten, tips en handvatten. Download het gratis en ga VANDAAG nog aan de slag!
Typ bovenstaande code over.

CZ over lifecoaching outdoor

Zo valt na onze wandelsessie meer en meer alles op z'n plek en gun ik mezelf ook de tijd om mijn eigen proces op mijn eigen manier en stap voor stap te doen. En maak ik dingen niet groter dan dat ze zijn...

WS over haar coachtraject

Ik heb er geleerd, ik heb mij verder ontwikkeld en heb ook genoten van de energie, het gemak en de doortastendheid van Astrid. Voor mijn tweede studiejaar doe ik weer leersessies....

Marieke over haar coachtraject

"Je daagde me uit om verder na te denken en te voelen dan ik gewend was..."

Janet over haar coachtraject

"Vanaf het begin was er vertrouwen en tijdens onze gesprekken voelde ik me veilig en serieus genomen."

KS over haar coachtraject

Eindelijk werd er verteld hoe ik met mijn tijd, met mijn personeel, met mijn werk, en het belangrijkste, met mijn gevoel moest omgaan."

N. over haar coachtraject

"Nooit had ik verwacht uit te komen bij een coach om me door een bepaalde periode in mijn leven te willen laten begeleiden. Maar wat een cadeautje heb ik mezelf gegeven door jou te contacten."

UW over haar coachtraject

Ik heb mezelf in de coaching voelen groeien, met als mooie bijkomstigheid niet alleen op zakelijk gebied, maar ook op persoonlijk vlak.

Anja over haar coachtraject

"Luisteren naar mezelf, niet alsmaar doorgaan omdat anderen dit van mij verwachten."

CJ over haar coachtraject

Het heeft mij zelfverzekerder gemaakt en mij de moed gegeven om veranderingen door te voeren.

Saskia over haar coachtraject

"Ik heb dingen direct kunnen toepassen in mijn werk, vooral in de omgang met mensen en hoe ik de dingen aanpak die ik voor elkaar wil krijgen."
Lees alle ervaringen van klanten