Lifecoach

Meest gestelde vragen

1. Mijn problemen los ik zelf wel op!

Heel fijn als je er zo over denkt, want je moet het namelijk ook zelf doen! Maar je hoeft het niet alleen te doen. Elk mensen heeft zo zijn of haar eigen manier om met zaken om te gaan. Dat zijn jouw patronen en dat ben je zo gewend. Dat is ook goed, het heeft je tenslotte gebracht waar je nu bent. Maar als je merkt dat je sneller geïrriteerd bent, dat je blijft malen en piekeren, dat je onrustig bent of juist lamgeslagen of niet verder komt, dan is het slim om ons in te schakelen.

Door onze gesprekken laten wij je inzien dat zaken ook anders aangepakt kunnen worden. Wij laten je zien en ervaren waarom je doet wat je doet, waarbij wij je helpen om helder te krijgen of dat is wat je wilt en hoe je zaken anders aan kan pakken. Daarbij lossen wij problemen niet voor op, maar wij helpen je bewuster en effectiever denken en handelen. Als je meer wilt weten over onze werkwijze, lees dan dit eens.

2. Lifecoach, dan ben je toch psycholoog?

Nee, een psycholoog gaat anders te werk. Tijdens een kennismakingsgesprek luisteren wij naar je verhaal en beoordelen wij of er problemen zijn die bij een psycholoog thuishoren. Wij begeleiden je om inzicht te krijgen in je huidige situatie. Om jezelf daarbij te begrijpen is terugkijken heel belangrijk, maar we richten ons op het nu. Wat wil je en hoe ga je het doen? 

3. Waarvoor kan ik bij een als Life coach terecht?

Je kan met allerlei soorten issues of thema's bij ons terecht. Als jij situaties wilt veranderen of zaken opgelost wil hebben, ben je bij ons aan het goede adres. Ook als je het niet weet en geen duidelijke hulpvraag hebt, maar wel rondloopt met twijfels en/of onzekerheden kunnen wij je verder helpen. Het is onze taak om orde in je gedachten en gevoelens te scheppen, zodat de hulpvraag helder wordt en wij samen hiermee aan de slag kunnen.

Wij gaan er vanuit dat jij het beste uit jezelf en je werk/bedrijf of organisatie wilt halen. Wat wij doen is je uitdagen buiten je bekende kaders te denken en te handelen. Wij helpen je reflecteren op jezelf en jouw situatie, waarbij wij je stap voor stap ondersteunen en begeleiden. Een proces dat verheldert, verfrist, uitdaagt en soms confronteert. Jij bepaalt natuurlijk zelf welke stappen je wilt zetten om je doel te bereiken. Wil je weten of dit iets voor jou is? Kijk dan hier!

4. Een Life coach is zeker erg duur?

Vanzelfsprekend is het belangrijk om te weten wat een Life coach kost. Om die vraag goed te kunnen beantwoorden moeten een paar dingen helder zijn.

Life coaching is geen cursus of training, maar een ontwikkelingsproces. Daarom spreken wij over een investering. Want dat is het. Je investeert in jezelf. Een investering om jezelf beter te leren kennen, om jouw rol binnen de context van je leven beter te begrijpen én daar belangrijke keuzes in te maken. 

Lifecoaching is veel meer dan een goed gesprek aan de keukentafel. Lifecoaching is een samenwerking tussen klant en Life coach. Waarbij het alleen zijn vruchten kan afwerpen bij onderling vertrouwen. Alles mag er zijn en elk onderwerp kan worden besproken. Daarom werken wij alleen met de beste Life coaches!

Wie kan jou dit beter vertellen dan mijn tevreden klanten? Zij geven je een goed beeld van hoe zij mijn coaching hebben ervaren en wat het hen heeft opgeleverd. Je leest het hier.

5. Coaching? Is dat iets zweverigs?

Nee, zeker niet! Life coaching is een combinatie van coaching en therapie. Door middel van verschillende gesprekstechnieken en oefeningen helpen wij je om je situatie helder te krijgen. Dat is belangrijk om te begrijpen wat er in een situatie gebeurt en welke rol jij hierin speelt. Want alleen als je dat kan zien en begrijpt, kan je er iets mee. Verder kun je ons alles vragen of er meer over lezen bij onze werkwijze.

Open en eerlijke communicatie vinden wij belangrijk en daarbij geven wij je graag praktische tips en een gestructureerde aanpak. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt en welke stappen je onderneemt om je doelen te bereiken. Bij alles wat wij doen geven wij van tevoren uitleg, zodat je weet waar je aan begint. Niks zweverigs aan dus.

6. Hoe lang duren sessies of een coachtraject?

Een sessie duurt gemiddeld 1,5 uur. Soms hebben we na een uur je situatie helder en soms hebben we 2 uur nodig om de sessie 'rond' te krijgen. Elke sessie is dus een afgerond geheel, wij houden niet van losse eindjes. Hoeveel sessies je nodig hebt is geheel afhankelijk van de ernst van de zaak en jouw motivatie. Het ligt ook aan de doelstellingen die jij wilt bereiken. Bij ons kennismakingsgesprek geven wij je een advies over het te volgen traject. Uiteraard bepaal jij.

Wij werken samen zodat jij inefficiënte patronen gaat veranderen in mogelijkheden die wél werken. Wij helpen je aan de benodigde inzichten en handvatten die daarbij van belang zijn, maar succes valt of staat met het zelf implementeren en doorvoeren in je dagelijks leven. Dat heeft tijd nodig. Hoeveel tijd, dat weet ik niet en is weer afhankelijk van je motivatie. Je hebt alles zelf in de hand.
 

7. Wat onderscheid een Life coach van een andere coach op het gebied van persoonlijke ontwikkeling?

Goeie vraag! Wij kunnen je alleen vertellen wat een Life coach doet. Als Life coach zijn wij opgeleid om mensen te helpen zichzelf te worden. Dat betekent dat wij je geen trucjes aanleren om dingen anders te doen, maar wij helpen mensen zichzelf te begrijpen binnen hun context. Daarvoor helpen wij gedachtepatronen te doorbreken, leren wij mensen hun gevoelens en emoties te voelen, te interpreteren en er woorden aan te geven. Pijnlijke - vaak oude - ervaringen helpen wij helen, waardoor deze opgeruimd kunnen worden en in je dagelijks leven geen belemmering meer hoeven te vormen.

Elke Life coach heeft zo zijn of haar eigen ervaringen om uit te putten en heeft een verschillend palet aan methodieken. Het vak Life coaching en elke goede Life coach heeft hetzelfde doel: anderen helpen zichzelf te worden. Leer onze Life coaches kennen!
Astrid

Wil jij dit ook?

Vul hieronder je gegevens in en ik neem contact met je op.
Typ bovenstaande code over.
Lees mijn verhaal vol inzichten, tips en handvatten. Download het gratis en ga VANDAAG nog aan de slag!
Typ bovenstaande code over.

Annet over haar coachtraject

"Het heeft me steviger gemaakt. Ik heb geleerd om anders naar situaties te kijken, waardoor ik beter voor mezelf kan zorgen."

WS over haar coachtraject

Ik heb er geleerd, ik heb mij verder ontwikkeld en heb ook genoten van de energie, het gemak en de doortastendheid van Astrid. Voor mijn tweede studiejaar doe ik weer leersessies....

Marieke over haar coachtraject

"Je daagde me uit om verder na te denken en te voelen dan ik gewend was..."

Janet over haar coachtraject

"Vanaf het begin was er vertrouwen en tijdens onze gesprekken voelde ik me veilig en serieus genomen."

Saskia over haar coachtraject

"Ik heb dingen direct kunnen toepassen in mijn werk, vooral in de omgang met mensen en hoe ik de dingen aanpak die ik voor elkaar wil krijgen."

Renate over haar Lifecoach traject

"Of ik heb getwijfeld....? Nee, ik heb niet getwijfeld. Ik herkende zoveel van wat Astrid op haar website had staan en wat zij vertelde, dat ik mij daar heel erg in herkende....."

CJ over haar coachtraject

Het heeft mij zelfverzekerder gemaakt en mij de moed gegeven om veranderingen door te voeren.

Renate over haar coachtraject

"Ik kan beter en gerichter keuzes maken, wat ontzettend doorwerkt op veel vlakken binnen mijn bedrijf"

Monique over haar coachtraject

"Ze kijkt, luistert, observeert, begrijpt en weet precies wat je nodig hebt."

Danielle over haar coachtraject

"De sessies waren soms confronterend, soms emotioneel, maar vaak enorm verhelderend."
Lees alle ervaringen van klanten