Lifecoach

Meest gestelde vragen

1. Mijn problemen los ik zelf wel op!

Fijn als je er zo over denkt, want je moet het namelijk ook zelf doen! Jij hebt zo je eigen manier om met zaken om te gaan. Dat zijn jouw patronen en dat ben je zo gewend. Helemaal niets mis mee, tenzij je merkt dat het niet meer voor je werkt. Misschien merk je dat je sneller geïrriteerd bent, dat je blijft malen en piekeren, onrustig bent of juist lamgeslagen.

Door onze gesprekken laat ik je inzien dat zaken ook anders aangepakt kunnen worden. Ik laat je zien en ervaren waarom je doet wat je doet, ik help je om helder te krijgen of dat is wat je wilt en hoe je zaken anders aan kan pakken. Ik ga problemen dus niet voor je oplossen, ik help je bewuster en effectiever denken en handelen. Omdat ik daarbij jou eigen vermogen aanspreek, heeft dit als resultaat dat jij veerkrachtiger wordt, beter in je vel komt te zitten, sterker in je schoenen staat, beter gaat communiceren, een goede balans creëert en je problemen definitief oplost.

Natuurlijk moet je het zelf doen, maar mijn manier van vragen stellen helpt je om anders na te denken waardoor je nieuwe mogelijkheden gaat zien. Heel verfrissend! Lopen zaken niet zoals je wilt? Heb je al van alles geprobeerd, maar blijkt het niet te lukken? Heb je twijfels of kom je er niet uit? Kijk eens bij mijn aanbod en kom een langs voor een kennismakingsgesprek.

2. Lifecoach, dan ben je toch psycholoog?

Nee, een psycholoog gaat anders te werk. Tijdens een kennismakingsgesprek luister ik graag naar je verhaal en beoordeel of er problemen zijn die bij een psycholoog thuishoren. In mijn praktijk begeleid ik je om inzicht te krijgen in je huidige situatie. Om jezelf daarbij te begrijpen is terugkijken heel belangrijk, maar we richten ons vooral op het nu. Wat wil je en hoe ga je het doen? 

3. Waarvoor kan ik bij jou als Life coach terecht?

Je kan met allerlei soorten issues bij mij terecht. Als jij situaties wilt veranderen of zaken opgelost wil hebben, ben je bij mij aan het goede adres. Ook als je het niet weet en geen duidelijke coachvraag hebt, maar wel rondloopt met twijfels en/of onzekerheden kan ik je verder helpen. Het is mijn taak om orde in je gedachten en gevoelens te krijgen, zodat een coachvraag helder wordt.

Ik ga er vanuit dat jij het beste uit jezelf en je bedrijf of organisatie wilt halen. Wat ik doe is je uitdagen buiten bekende kaders te denken en te handelen. Ik laat je reflecteren op jezelf en in je context, waarbij ik je stap voor stap ondersteun en begeleid. Een proces dat verheldert, verfrist, uitdaagt en soms confronteert. Jij bepaalt zelf welke stappen je wilt zetten om je doel te bereiken. Een paar voorbeelden waarmee je bij mij terecht kan, lees je op deze pagina.

4. Een Life coach is zeker erg duur?

Life coaching is een investering die je doet voor jezelf. Niet voor tijdelijk, maar voor de rest van je leven. Of het de investering waard is met dat wat mijn Life coaching je oplevert, dat kan alleen jij bepalen. Vandaar dat ik je graag in een kennismakingsgesprek meer vertel over mijzelf en mijn Life coaching. Bepaal zelf of het jou gaat opleveren.

Het is ook niet aan mij om je te overtuigen. Je moet niets, maar als jij het wilt kan ik je helpen. Wat mijn toegevoegde waarde is kunnen mijn klanten je beter vertellen. Mijn referenties geven je een goed beeld van hoe zij mijn mijn coaching hebben ervaren. Wil je de verhalen van mijn klanten lezen? Je vindt ze hier.

Het belangrijkste in onze samenwerking is dat we beiden een goed gevoel hebben en dat we een commitment met elkaar aangaan. Wat ik nodig heb ik jouw wil en motivatie. Wil je meer weten en mij ontmoeten? Graag! Stuur mij je gegevens en ik neem contact met je op.

5. Coaching? Is dat iets zweverigs?

Nee, zeker niet! Door middel van verschillende gesprekstechnieken en oefeningen help ik je om je situatie helder te krijgen. Dat is belangrijk om te begrijpen wat er in een situatie gebeurt en welke rol jij hierin speelt. Want alleen als je dat kan zien en begrijpt, kan je er iets mee. Verder kan je mij alles vragen of hier meer over lezen op mijn pagina met methodieken.

Open en eerlijke communicatie vind ik belangrijk en daarbij geef ik je graag praktische tips en een gestructureerde aanpak. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt en welke stappen je onderneemt om je doelen te bereiken. Bij alles wat ik doe geef ik van tevoren uitleg, zodat je weet waar je aan begint. Niks zweverigs aan dus.

6. Hoe lang duren sessies of een coachtraject?

Een sessie duurt gemiddeld 1,5 uur. Soms hebben we na een uur je situatie helder en soms hebben we 2 uur nodig om de sessie 'rond' te krijgen. Elke sessie is dus een afgerond geheel, ik hou niet van losse eindjes. Hoeveel sessies je nodig hebt is geheel afhankelijk van de ernst van de zaak en jouw motivatie. Het ligt ook aan de doelstellingen die jij wilt bereiken. Bij ons kennismakingsgesprek geef ik een indicatie, maar je bent vrij om de frequentie aan te passen of te stoppen.

We werken samen zodat jij inefficiënte patronen gaat veranderen in mogelijkheden die wél werken. Ik help je aan de benodigde inzichten en handvatten die daarbij van belang zijn, maar succes valt of staat met het zelf implementeren en doorvoeren in je dagelijks leven. Dat heeft tijd nodig. Hoe veel tijd, dat weet ik niet en is weer afhankelijk van je motivatie. Je hebt alles zelf in de hand.
 

7. Wat onderscheid een Life coach van een andere coach op het gebied van persoonlijke ontwikkeling?

Goeie vraag! Ik kan je alleen vertellen wat een Life coach doet. Als Life coach ben ik opgeleid om mensen te helpen zichzelf te worden. Dat betekent dat ik je geen trucjes aanleer om dingen anders te doen, maar mensen help zichzelf te begrijpen binnen hun context. Daarvoor help ik gedachtepatronen te doorbreken, leer ik mensen hun gevoelens en emoties te voelen, te interpreteren en er woorden aan te geven. Pijnlijke - vaak oude - ervaringen help ik helen, waardoor deze opgeruimd kunnen worden en in je dagelijks leven geen belemmering meer hoeven te vormen. Meer hierover kun je lezen op mijn pagina methodieken.

Zelf heb ik opnieuw moeten leren voelen. Gevoelens ervaren en ernaar kunnen handelen blijkt het allerbelangrijkste in het leven. Ik zorg ervoor dat mensen zich bewust worden van hun gevoel, help hen het begrijpen en ernaar handelen. Ik leer hen luisteren naar hun lichaam en de wijsheid die in ons verscholen ligt. Daarmee ontwikkel je je intuïtie.

Elke Life coach heeft zo zijn of haar eigen ervaringen om uit te putten en heeft een verschillend palet van methodieken. Het vak Life coaching en elke goede Life coach heeft hetzelfde doel: anderen helpen zichzelf te worden.
Astrid

Wil jij dit ook?

Vul hieronder je gegevens in en ik neem contact met je op.
Typ bovenstaande code over.
Lees mijn verhaal vol inzichten, tips en handvatten. Download het gratis en ga VANDAAG nog aan de slag!
Typ bovenstaande code over.

Marieke over haar coachtraject

"Je daagde me uit om verder na te denken en te voelen dan ik gewend was..."

UW over haar coachtraject

Ik heb mezelf in de coaching voelen groeien, met als mooie bijkomstigheid niet alleen op zakelijk gebied, maar ook op persoonlijk vlak.

Wendy over haar coachtraject

"Haar aanpak is direct maar niet dwingend en ze maakt alles bespreekbaar. Ook als ze iets merkt dat gezegd moet worden bijvoorbeeld."

Annet over haar coachtraject

"Het heeft me steviger gemaakt. Ik heb geleerd om anders naar situaties te kijken, waardoor ik beter voor mezelf kan zorgen."

Renate over haar coachtraject

"Ik kan beter en gerichter keuzes maken, wat ontzettend doorwerkt op veel vlakken binnen mijn bedrijf"

MS over haar coachtraject

Ik ben bewust geworden van een aantal zaken, heb heel veel geleerd hoe ik dingen anders kan benaderen.....Ik heb mezelf weer teruggevonden.

Marjon over haar coachtraject

"Ik heb geleerd meer te luisteren naar mijn gevoel."

CZ over lifecoaching outdoor

Zo valt na onze wandelsessie meer en meer alles op z'n plek en gun ik mezelf ook de tijd om mijn eigen proces op mijn eigen manier en stap voor stap te doen. En maak ik dingen niet groter dan dat ze zijn...

MB over haar coachtraject

Astrid heeft me inzicht gegeven in verschillende zaken, me naar binnen laten kijken, me laten zoeken en vinden, zweten en huilen en me meer dan eens gerustgesteld en me gewezen op mijn eigen kracht, lef en doorzettingsvermogen.

Linda over haar coachtraject

Het belangrijkste wat jouw coaching mij heeft opgeleverd, is dat ik het waard ben en dat ik kan vertrouwen op mijn intuïtie.
Lees alle ervaringen van klanten