Lifecoach

Opleiding tot Lifecoach

Wil je Life coach worden?

Hieronder vind je mijn antwoorden op de meest gestelde vragen die ik krijg!

"Als coach kan je iemand helpen zover als je zelf bent".

In de praktijk betekent deze bovenstaande uitdrukking, dat jij als coach je eigen ervaringen moet hebben verwerkt voordat je er een ander mee kan helpen. Een goede coach is dus nooit uitgeleerd en blijft volop in ontwikkeling.

Om succesvol coach te zijn is er maar één optie; authenticiteit. Dat betekent dat jij zelf moet uitvinden wie je bent als coach en wie jouw klanten zijn. Het begint met een goede opleiding. Het is vaak een hele klus om uit te vinden welke opleiding het beste bij jou past. Er worden dan ook heel veel verschillende soorten opleidingen aangeboden. Een goede Life coach is iemand met een gedegen en gecertificeerde opleiding, waarin je leert de hoofd- van bijzaken te onderscheiden en leert hoe je een coachgesprek vormgeeft. Daarnaast moet er voldoende ruimte zijn voor je eigen ontwikkeling en het inbrengen van jouw ervaringen als leermateriaal. Want de inzichten en kennis opgedaan vanuit jouw persoonlijke ervaringen maken jou tot een goede Life coach.

Wil jij Life coach worden?

Zelf geef ik geen opleiding waarbij je Life coach kan worden, maar voor de toekomst sluit ik niets uit. Kies een opleiding waarbij een breed scala aan verschillende coachtools worden aangeleerd en waarmee je praktisch binnen een groep kan oefenen en ervaren. Vaak worden er onderling intervisie groepjes geformeerd, waardoor je nog vaker kan oefenen. Door middel van supervisie zal jouw docent je feedback geven op je werkwijze. Naast de opleidingsdagen heb je huiswerk en lees je verplichte literatuur. Bezoek, voordat je beslist, verschillende open dagen zodat je kunt voelen en ervaren of deze opleiding bij je past. 

Wil jij succesvol ondernemen?

Zorg er dan voor dat jij je uniciteit ontdekt. Natuurlijk kan je ervan leren hoe anderen hun ondernemerschap inrichten, maar kopieergedrag maakt je niet uniek. Laat je dus inspireren en doe er vooral je eigen ding mee. Ondernemen vraagt om uniciteit, authenticiteit, doorzettingsvermogen en lef. En onthou; there's no elevator to success, you have to take the stairs.

Mijn keuze om coach te worden?

In mijn vorige functie als directeur van een reclamebureau mistte ik op een gegeven moment iets. Ik heb toen al wel eens geroepen dat ik een meer coachende rol wilde vervullen voor mijn medewerkers. Dat is er uiteindelijk nooit van gekomen. Toen ik eenmaal ons bedrijf had verlaten zocht ik hulp van een loopbaancoach. Met deze coach heb ik gezocht naar mijn talenten. Naar iets waar ik energie van krijg in plaats van wat mij energie kost. Herhaaldelijk riep ik tegen haar: "dat wat je nu doet, die vragen die je me stelt, dat wil ik ook!" Nadat ik bij haar een traject doorlopen had, kwam Lifecoaching simpelweg op mijn pad. Toen ben ik gaan lezen wat er zo'n kleine tien jaar geleden op het internet over te vinden was. Dat was wat ik bedoelde en voelde aan alles; ik wil Life coach worden!

Mijn ervaringen

Als Life coach heb ik de afgelopen jaren gezocht naar de voor mij juiste manier. Wat past bij mij? Wie wil ik zijn? Wat wil ik doen? Daarin heb ik steeds meer geleerd om vaste structuren los te laten en vooral te experimenteren. Daarin is mijn eigen gevoel en intuïtie van onschatbare waarde gebleken. Elk persoon is anders en vraagt om een andere aanpak. Geen traject of probleem is hetzelfde. Daarin heb ik geleerd open te staan voor het onbekende en te vertrouwen op de wijsheid van mijn klanten. Want zij 'weten' waar het over gaat, ik help hen daar te komen. En steeds weer ben ik verrast bij de uitkomsten hiervan.

Als ondernemer heb ik het opzetten van een eigen praktijk vooral als hard werken ervaren. Hard werken, doorzetten, vallen en opstaan, dealen met de frustratie van 'niet weten hoe' en nieuwe dingen durven doen. Ik ben 24/7 bezig met mijn bedrijf. Dat wil zeggen een mindset die gericht is op het succesvol bouwen van mijn bedrijf. En uiteraard heb ik daarin geïnvesteerd, veel hulp gezocht en zodoende een netwerk om mij heen gebouwd van mensen die ik vertrouw en die mij verder willen helpen.  

Leren van een ervaren coach en ondernemer

Wanneer jij bezig bent met een opleiding tot Life coach, wordt er vaak van je verwacht dat je leersessies bij een ervaren coach doorloopt. Hiervoor kan ik je door middel van mijn personal Life coaching, Life coaching out door of Skype coaching helpen om meer inzichten en kennis op te doen. Daarbij leer je van mijn fair witness basishouding en mijn gesprekstechnieken, van de verschillende tools die ik gebruik en de interactie in onze gesprekken met de bijbehorende creativiteit en intuïtie.

Wil je jezelf ook als ondernemer ontwikkelen? Dan raad ik je een van mijn coachtrajecten aan. Hier vind je mijn aanbod.

Heb je inmiddels een Life coach opleiding gevolgd en ben je gestart als ondernemer? Dan kom ik graag met je in contact om een eventuele samenwerking te bespreken. Meer over mijn ideeën vind je hier! Natuurlijk help ik je graag verder in jouw ontwikkeling als Life coach en ondernemer.

Let's make the world a better place.

Astrid

Astrid

Heb ik je vraag nog niet beantwoord?

Vul hieronder je gegevens in en ik neem contact met je op.
Typ bovenstaande code over.

N. over haar coachtraject

"Nooit had ik verwacht uit te komen bij een coach om me door een bepaalde periode in mijn leven te willen laten begeleiden. Maar wat een cadeautje heb ik mezelf gegeven door jou te contacten."

Janet over haar coachtraject

"Vanaf het begin was er vertrouwen en tijdens onze gesprekken voelde ik me veilig en serieus genomen."

Renate over haar coachtraject

"Ik kan beter en gerichter keuzes maken, wat ontzettend doorwerkt op veel vlakken binnen mijn bedrijf"

Marieke over haar coachtraject

"Je daagde me uit om verder na te denken en te voelen dan ik gewend was..."

JH over haar coachtraject

Het coachtraject leverde mij de handvatten, tips en adviezen die ik nodig had om dit gevoel terug te vinden. Astrid heeft mij geleerd met mijn verantwoordelijkheidsgevoel om te gaan en hoe ik op een goede manier 'nee' kan zeggen...

MB over haar coachtraject

Astrid heeft me inzicht gegeven in verschillende zaken, me naar binnen laten kijken, me laten zoeken en vinden, zweten en huilen en me meer dan eens gerustgesteld en me gewezen op mijn eigen kracht, lef en doorzettingsvermogen.

UW over haar coachtraject

Ik heb mezelf in de coaching voelen groeien, met als mooie bijkomstigheid niet alleen op zakelijk gebied, maar ook op persoonlijk vlak.

MS over haar coachtraject

Ik ben bewust geworden van een aantal zaken, heb heel veel geleerd hoe ik dingen anders kan benaderen.....Ik heb mezelf weer teruggevonden.

PV over haar coachtraject

Mijn gevoel en verstand kunnen nu dicht bij elkaar staan. Ik kijk hier heel positief op terug. Mijn motto nu, bewust genieten van het leven!

Annet over haar coachtraject

"Het heeft me steviger gemaakt. Ik heb geleerd om anders naar situaties te kijken, waardoor ik beter voor mezelf kan zorgen."
Lees alle ervaringen van klanten