Goed luisteren

Goed luisteren wordt vaak onderschat. Door goed te luisteren toon ik niet alleen belangstelling, maar geef je ook de ruimte om je verhaal te doen. Dat is belangrijk. Het zorgt ervoor dat je je gedachten kan ventileren en structureren, waarbij ik ervoor zorg dat we doorgaan op onderwerpen die belangrijk zijn om een hulpvraag te formuleren. Dat is vaak lastig, dus help ik je daarbij. Daarbij is goed luisteren mijn belangrijkste vaardigheid. Het gaat er niet alleen om wat je vertelt, maar vooral wat je niet vertelt, maar ik wel tussen de regels door hoor. We willen vanzelfsprekend wel met de juiste hulpvraag aan de slag kunnen.

Aandacht

Om goed te kunnen luisteren, moet ik met mijn aandacht volledig bij jou zijn. Je kent het vast wel, niets is zo vervelend als je verhaal vertellen, terwijl je vriend of vriendin wegkijkt en de omgeving in de gaten houdt. Een ding is zeker, die persoon is met zijn of haar aandacht niet alleen bij jou.

Het is mij ook vaak genoeg overkomen dat een coach niet goed luisterde, die persoon het onderwerp zelf ging invullen en onvoldoende doorvroeg, waardoor het wel leek of ik geholpen werd, maar waarbij ik achteraf met een onbevredigend gevoel bleef zitten. Dat wil ik voorkomen. Eerst luister ik goed naar wat je vertelt en vraag door op wat ik tussen de regels door hoor. Dat vat ik samen en verifieer ik bij je. Dat is oprechte aandacht waar jij en ik iets mee kunnen.

Tijdens de Life coach sessies die wij samen hebben, mag je van mij verwachten dat ik met mijn aandacht volledig bij jou ben. In de complexe en chaotische wereld waarin we leven is stilstaan bij hetgeen jou bezighoudt, heel waardevol. Niet slechts voor een beperkte tijd, maar gewoon de tijd die jij voor jouw hulpvraag nodig hebt. Dat betekent dat we gemiddeld anderhalf uur bezig zijn en soms langer. Deze tijd is exclusief voor jou en jouw hulpvraag.


Is dit iets voor jou? 


Vul dan hiernaast je gegevens in en ik neem contact met je op.

Ik kijk naar je uit!
Astrid

Hoe bereik je als vrouw de top
Hoe lang denk jij het nog te kunnen negeren?
En dan wordt hij verliefd op iemand anders

Lees mijn verhaal vol inzichten, tips en handvatten. Download het gratis en ga VANDAAG nog aan de slag!
Typ bovenstaande code over.
Astrid

Wil jij dit ook?

Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op!
Typ bovenstaande code over.