Waarom deze methoden?

In onze maatschappij, waarin met name een beroep wordt gedaan op onze mentale vermogens, gaan gelukkig steeds meer vrouwen én mannen inzien dat dit slechts een beperkt en eenzijdig perspectief geeft. Steeds vaker streven mensen naar zingeving in hun leven en ondernemerschap. Zij zien de noodzaak en het belang van het herkennen, het begrijpen en het integreren van hun gevoelens in hun dagelijks leven. Veel van mijn klanten zijn, net als ik vroeger, het voelen en interpreteren ervan verleerd. 

Door het voornamelijk gericht zijn op onze mentale vermogens, een mannelijke eigenschap, hebben veel vrouwen geleerd deze mannelijke kwaliteiten te ontwikkelen en te waarderen. Ook mannen hebben daardoor niet geleerd rekening te houden met hun gevoelens en kwetsbaarheid, een eigenschap die voornamelijk aan vrouwen toebedeeld wordt. Door deze beperkte kijk op onszelf gaan dingen vaak mis.


Wie weet er nou wat beter wat goed voor jou is, dan jijzelf?


In mijn werk werkwijze ga ik uit van jou als persoon met een hoofd vol gedachten en overtuigingen, een lijf met gevoelens en emoties, spanningen en blokkades. Diep vanbinnen weet jij zelf wat goed voor jou is, alleen moet je naar jezelf leren luisteren, blokkades opheffen en weten hoe te handelen naar wat goed voor je is.

Wat je doelstellingen ook zijn, voor een diepgaand en duurzaam resultaat werk ik aan de samenhang tussen je mentale- (IQ), fysieke- (FQ), spirituele- (SQ) en sociaal-emotionele (EQ) aandachtsgebieden. Hieronder vind je mijn methoden aangevuld met blogs die o.a. betrekking hebben op een specifieke techniek.

Lifecoaching helpt je bij een transformatieproces. Transformatie begint wanneer je begint te leven vanuit je hart en in je eigen kracht begint te staan. Wanneer je denkwijze verandert van een brein gebaseerd bewustzijn naar een hart gecentreerd bewustzijn. Wanneer het ego transformeert en harmoniseert en meer gaat afstemmen op de ware 'ik'.


Gesprekstechnieken

Herken je hoe steeds dezelfde gedachten rondwaren? Zo blijf je in rondjes denken. Door mijn gesprekstechnieken help ik je gedachten te sturen en daag ik je uit om verder na te denken. Zo worden blinde vlekken zichtbaar wat ervoor zorgt dat jouw gedachten en ideeën verhelderen en je jouw eigen antwoorden vindt. Lees meer!


Mindfulness

Als ondernemer en dga moet je continue je aandacht verdelen. Daardoor ben jij daar en ontgaat je de essentie van gebeurtenissen. Alleen als je 'ziet' wat er onder de oppervlakte speelt kan je werken aan structurele oplossingen. Lees meer!


Visualisaties

Problemen en klachten ontstaan niet vanuit onze mentale vermogens. Als dat zo was, had je ze daar ook wel opgelost, toch?! Daarom werk ik met mijn klanten op een ander niveau; daar waar de problemen zijn ontstaan. Visualisatie is een techniek die daarbij helpt. Lees meer!


Bodydrum Release

Elke ervaring die wij opdoen in ons leven laat een indruk van gestolde energie achter in ons fysieke lichaam. Met deze methode, waarbij ik afwisselend trommel op de linker- en rechterkant van je schouders of lichaam, brengen we letterlijk je lijf weer in beweging. Het trommelen geeft ontspanning waardoor energie weer kan stromen en er een stroom aan gedachten en beelden op gang kan komen die veel inzichten geven. Daarbij komen soms ook emoties boven die meestal direct worden verwerkt. Lees meer!


Voice Dialogue

Herken jij het hebben van verschillende 'stemmetjes' in je hoofd? De Voice Dialogue methode gaat er vanuit dat we verschillende 'ikken' hebben. We hebben allemaal verschillende delen die onze persoonlijkheid vormen en deze hebben ieder hun eigen manier van denken, voelen, gedrag en waarneming. Deze 'delen' of 'ikken' helpen je om te ontdekken waar elke 'ik' behoefte aan heeft en wat het je te bieden heeft. Deze methode is een ontmoeting met jezelf, wat je meer begrip, meer zelfacceptatie en een meer vervullend leven oplevert. Het geeft je meer grip op je gedachten, wat flexibiliteit en focus oplevert. Lees meer!


Emotioneel lichaamswerk

Ken je de uitdrukking 'als aan de grond genageld staan?' Of 'zo gespannen als een veer zijn?' De vrouwelijke wijsheid die diep binnen in ons schuilt en de lichamelijke wijsheid die we tot onze beschikking hebben is enorm groot. Modern wetenschappelijk onderzoek naar het verband tussen lichaam en geest bevestigt wat in oude geneeswijzen allang bekend was. Namelijk dat lichaam en geest een eenheid vormen. Lees meer!


Oplossingsgericht werken vanuit NLP

Kort gezegd biedt NLP tools om heel praktisch te kijken naar welke gedachtepatronen, emoties en gedrag tot jouw succes leiden en welke juist niet. We onderzoeken welke onbewuste strategieën je motiveren, je creativiteit stimuleren en je in mogelijkheden laten denken en welke je remmen of tegenhouden.

NLP gaat over het ontdekken 'hoe' jij de dingen doet die je doet en hoe je dit eventueel kan veranderen. Hoe reageer jij door communicatie en gedrag op dat wat je waarneemt en hoe zou je dat effectiever of anders kunnen doen? Regelmatig doen we oefeningen en/of geef ik oefeningen tips en/of ‘huiswerk’ mee om nieuwe manieren te integreren in je dagelijks leven. Lees meer!


Life coaching out door

Het probleem van mensen is dat zij veel te weinig buiten komen. We rijden met onze auto richting werk, zitten vaak de hele dag in een bedompt kantoor achter een bureau en rijden 's avonds weer naar huis. Je begrijpt dat ik je tijdens je coachtraject graag mee naar buiten voor een wandeling.

De wind door je haren en de zon op je gezicht zorgt sowieso voor een andere dynamiek. Deze dynamische vorm van coaching zorgt ook voor meer beweging in mentale- en emotionele processen. Het gelijktijdig lopen en praten maakt hoofd en lichaam met elkaar verbonden en daarmee het verstand en het gevoel. Ook creativiteit, intuïtie en het krijgen van inzichten wordt door wandelen geprikkeld. Maar er is meer... Lees meer!


Energetisch lichaamswerk

Energetisch lichaamswerk is het therapeutisch werken door middel van aanraking. (haptotherapie) Door het dieper ademen, bewustzijn en mijn handen te leggen op plekken waar zich blokkades bevinden ontstaat er verbinding en bied ik mijn klanten ondersteuning om tot dieper contact met hun lichaam te komen. Hierdoor kan heling plaatsvinden, blokkades worden opgeheven en kan levensenergie weer gaan stromen. Lees meer!


Focussing

De wijsheid die diep binnen in ons schuilt en de lichamelijke wijsheid die we tot onze beschikking hebben is enorm groot. Modern wetenschappelijk onderzoek naar het verband tussen lichaam en geest bevestigt wat in oude geneeswijzen allang bekend was. Namelijk dat lichaam en geest een eenheid vormen. Deze techniek geeft je toegang tot de wijsheid van je eigen lichaam.

Met deze even zachtaardige als krachtige vaardigheid bereik je positieve veranderingen in je leven. Met deze techniek help ik je aandacht geven aan iets in je lijf dat nog vaag, maar wel voelbaar is en dat te maken heeft met een situatie in je leven. Lees meer!


Innerlijk kind werk

Werken met ons innerlijk kind is een prachtige ervaring die je niet snel zal vergeten. Een innerlijk kind is een deel van jezelf uit je kindertijd. Allerlei ervaringen uit de kindertijd die op een of andere manier onprettig zijn geweest, spelen in je dagelijks leven nog altijd een rol. Je hoeft je er niet van bewust te zijn, maar dit kan zodanig doorwerken waardoor je bijvoorbeeld je spontaniteit, je humor, je speelsheid, je creativiteit of het genieten kwijt bent geraakt. Lees meer!


Intuïtie

Intuïtie kan je ontwikkelen. Door mijn coaching en persoonlijke ontwikkeling leer je jezelf heel goed kennen. Je leert je eigen gevoelens voelen, in je eigen lichaam herkennen en je doorvoelt de ervaringen die je in je leven hebt opgedaan. Daarmee ontwikkel je je fijngevoeligheid. Hoe fijner je kan voelen, hoe makkelijker je signalen uit je omgeving opmerkt en daarop kan anticiperen. Naast alle bovengenoemde methoden gebruik ik vanzelfsprekend ook mijn eigen intuïtie. Daarmee vormt het een belangrijk bron die ik aanwend om jou verder te helpen. Lees meer!


Astrid

Wil jij dit ook?

Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op!
Typ bovenstaande code over.
Eén op één coaching
Jij bent de baas!
Als directeur, manager of ondernemer raak je door de veelheid aan taken gemakkelijk de grip op jezelf, je leven en je organisatie kwijt. Dat heeft weerslag op je gedrag, motivatie en zelfvertrouwen. Life coaching voor meer ontspanning, plezier en controle
Ja, dat is iets voor mij
Bouwen aan je eigen praktijk
Droom je van je eigen praktijk?
Ook ik begon mijn praktijk vanuit een droom. Totdat ik ontdekte dat klanten niet vanzelf komen en leerde wat daarvoor nodig was. In tien stappen leer ik jou hoe je jouw praktijk succesvol neerzet en klanten jou vinden.
Ja, dat is iets voor mij
Groeien in een team van Life coaches
Profileer je via Lifecoach.nl
Ben jij Life coach, heb je je eigen praktijk en zoek je naamsbekendheid, zichtbaarheid en vindbaarheid? Profileer je via Lifecoach.nl, bouw aan je eigen praktijk en groei in een team van Life coaches.
Ja, dat is iets voor mij
Life coaching out door
Kom in beweging!
Loop je vast in je eigen gedachten en kom je er niet meer uit? Dan is de beste remedie; naar buiten! Met mijn gerichte vragen trek ik je uit dat beklemmende moeras en laat je zien hoe je de kant bereikt. Trek je wandelschoenen aan, we gaan naar buiten!
Ja, dat is iets voor mij