Waarom deze methoden?


Wie weet er nou beter wat goed voor jou is, dan jijzelf?


In mijn werkwijze ga ik uit van jou als persoon met een hoofd vol gedachten en overtuigingen, een lijf met gevoelens en emoties, spanningen en blokkades. Daarbij ga ik er ook vanuit dat jij diep vanbinnen zelf heel goed weet wat er speelt en wat goed is voor jou. Het probleem is dat je er zelf niet bij kan omdat je gewend bent te doen wat je al jaren doet. Om die patronen te kunnen veranderen moet je naar jezelf leren luisteren, dienen blokkades opgeheven te worden, moet je ontdekken wat je wilt en hoe je moet handelen. Hier help ik je dus bij.

Wat je doelstellingen ook zijn, voor een diepgaand en duurzaam resultaat werk ik aan de samenhang tussen je mentale- (IQ), fysieke- (FQ), spirituele- (SQ) en sociaal-emotionele (EQ) aandachtsgebieden. Hieronder vind je mijn methoden aangevuld met blogs die o.a. betrekking hebben op een specifieke techniek.

Lifecoaching brengt een transformatieproces op gang. Een proces waarin je leert om te leven vanuit je hart en veel minder vanuit je hoofd. Dat zorgt ervoor dat je intuïtie zich ontwikkelt, je veerkracht opbouwt en je sterker in je schoenen komt te staan. Met als resultaat dat je veel beter in staat bent om de regie van je eigen leven te pakken.

Als wij gaan samenwerken, werken we met deze technieken:
 


Gesprekstechnieken

Herken je hoe steeds dezelfde gedachten rondwaren? Zo blijf je in rondjes denken. Door mijn gesprekstechnieken help ik je gedachten te sturen en daag ik je uit om verder na te denken. Zo worden blinde vlekken zichtbaar wat ervoor zorgt dat jouw gedachten en ideeën verhelderen en je jouw eigen antwoorden vindt. Lees meer!


Goed luisteren

Goed luisteren wordt vaak onderschat. Door goed te luisteren toon ik niet alleen belangstelling, maar geef je ook de ruimte om je verhaal te doen. Dat is belangrijk. Het zorgt ervoor dat je je gedachten kan ventileren en structureren, waarbij ik ervoor zorg dat we doorgaan op onderwerpen die belangrijk zijn om een hulpvraag te formuleren. Lees meer!


Mindfulness

Als ondernemer en dga moet je continue je aandacht verdelen. Daardoor ben jij daar en ontgaat je de essentie van gebeurtenissen. Alleen als je 'ziet' wat er onder de oppervlakte speelt kan je werken aan structurele oplossingen. Lees meer!


Visualisaties

Problemen en klachten ontstaan niet vanuit onze mentale vermogens. Als dat zo was, had je ze daar ook wel opgelost, toch?! Daarom werk ik met mijn klanten op een ander niveau; daar waar de problemen zijn ontstaan. Visualisatie is een techniek die daarbij helpt. Lees meer!


Bodydrum Release

Elke ervaring die wij opdoen in ons leven laat een indruk van gestolde energie achter in ons fysieke lichaam. Met deze methode, waarbij ik afwisselend trommel op de linker- en rechterkant van je schouders of lichaam, brengen we letterlijk je lijf weer in beweging. Het trommelen geeft ontspanning waardoor energie weer kan stromen en er een stroom aan gedachten en beelden op gang kan komen die veel inzichten geven. Daarbij komen soms ook emoties boven die meestal direct worden verwerkt. Lees meer!


Voice Dialogue

Herken jij het hebben van verschillende 'stemmetjes' in je hoofd? De Voice Dialogue methode gaat er vanuit dat we verschillende 'ikken' hebben. We hebben allemaal verschillende delen die onze persoonlijkheid vormen en deze hebben ieder hun eigen manier van denken, voelen, gedrag en waarneming. Deze 'delen' of 'ikken' helpen je om te ontdekken waar elke 'ik' behoefte aan heeft en wat het je te bieden heeft. Deze methode is een ontmoeting met jezelf, wat je meer begrip, meer zelfacceptatie en een meer vervullend leven oplevert. Het geeft je meer grip op je gedachten, wat flexibiliteit en focus oplevert. Lees meer!


Emotioneel lichaamswerk

Ken je de uitdrukking 'als aan de grond genageld staan?' Of 'zo gespannen als een veer zijn?' De vrouwelijke wijsheid die diep binnen in ons schuilt en de lichamelijke wijsheid die we tot onze beschikking hebben is enorm groot. Modern wetenschappelijk onderzoek naar het verband tussen lichaam en geest bevestigt wat in oude geneeswijzen allang bekend was. Namelijk dat lichaam en geest een eenheid vormen. Lees meer!


Oplossingsgericht werken vanuit NLP

Kort gezegd biedt NLP tools om heel praktisch te kijken naar welke gedachtepatronen, emoties en gedrag tot jouw succes leiden en welke juist niet. We onderzoeken welke onbewuste strategieën je motiveren, je creativiteit stimuleren en je in mogelijkheden laten denken en welke je remmen of tegenhouden.

NLP gaat over het ontdekken 'hoe' jij de dingen doet die je doet en hoe je dit eventueel kan veranderen. Hoe reageer jij door communicatie en gedrag op dat wat je waarneemt en hoe zou je dat effectiever of anders kunnen doen? Regelmatig doen we oefeningen en/of geef ik oefeningen tips en/of ‘huiswerk’ mee om nieuwe manieren te integreren in je dagelijks leven. Lees meer!


Life coaching out door

Het probleem van mensen is dat zij veel te weinig buiten komen. We rijden met onze auto richting werk, zitten vaak de hele dag in een bedompt kantoor achter een bureau en rijden 's avonds weer naar huis. Je begrijpt dat ik je tijdens je coachtraject graag mee naar buiten voor een wandeling.

De wind door je haren en de zon op je gezicht zorgt sowieso voor een andere dynamiek. Deze dynamische vorm van coaching zorgt ook voor meer beweging in mentale- en emotionele processen. Het gelijktijdig lopen en praten maakt hoofd en lichaam met elkaar verbonden en daarmee het verstand en het gevoel. Ook creativiteit, intuïtie en het krijgen van inzichten wordt door wandelen geprikkeld. Maar er is meer... Lees meer!


Energetisch lichaamswerk

Energetisch lichaamswerk is het therapeutisch werken door middel van aanraking. (haptotherapie) Door het dieper ademen, bewustzijn en mijn handen te leggen op plekken waar zich blokkades bevinden ontstaat er verbinding en bied ik mijn klanten ondersteuning om tot dieper contact met hun lichaam te komen. Hierdoor kan heling plaatsvinden, blokkades worden opgeheven en kan levensenergie weer gaan stromen. Lees meer!


Focussing

De wijsheid die diep binnen in ons schuilt en de lichamelijke wijsheid die we tot onze beschikking hebben is enorm groot. Modern wetenschappelijk onderzoek naar het verband tussen lichaam en geest bevestigt wat in oude geneeswijzen allang bekend was. Namelijk dat lichaam en geest een eenheid vormen. Deze techniek geeft je toegang tot de wijsheid van je eigen lichaam.

Met deze even zachtaardige als krachtige vaardigheid bereik je positieve veranderingen in je leven. Met deze techniek help ik je aandacht geven aan iets in je lijf dat nog vaag, maar wel voelbaar is en dat te maken heeft met een situatie in je leven. Lees meer!


Innerlijk kind werk

Werken met ons innerlijk kind is een prachtige ervaring die je niet snel zal vergeten. Een innerlijk kind is een deel van jezelf uit je kindertijd. Allerlei ervaringen uit de kindertijd die op een of andere manier onprettig zijn geweest, spelen in je dagelijks leven nog altijd een rol. Je hoeft je er niet van bewust te zijn, maar dit kan zodanig doorwerken waardoor je bijvoorbeeld je spontaniteit, je humor, je speelsheid, je creativiteit of het genieten kwijt bent geraakt. Lees meer!


Intuïtie

Intuïtie kan je ontwikkelen. Door mijn coaching en persoonlijke ontwikkeling leer je jezelf heel goed kennen. Je leert je eigen gevoelens voelen, in je eigen lichaam herkennen en je doorvoelt de ervaringen die je in je leven hebt opgedaan. Daarmee ontwikkel je je fijngevoeligheid. Hoe fijner je kan voelen, hoe makkelijker je signalen uit je omgeving opmerkt en daarop kan anticiperen. Naast alle bovengenoemde methoden gebruik ik vanzelfsprekend ook mijn eigen intuïtie. Daarmee vormt het een belangrijk bron die ik aanwend om jou verder te helpen. Lees meer!


Opstellingen

Bij opstellingen gaat het niet over goed of fout. Wel over oprechte aandacht, voelen, het creëren van inzichten, omgang met spanning en waarden, impasses en blokkades. Bij systemisch waarnemen kijk je naar de onderstroom en de verschillende dynamieken, het grondpatroon van een vraag of probleem. Lees meer!


Lees mijn verhaal vol inzichten, tips en handvatten. Download het gratis en ga VANDAAG nog aan de slag!
Typ bovenstaande code over.
Astrid

Wil jij dit ook?

Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op!
Typ bovenstaande code over.