Waarom deze methodieken?

Heel veel mensen leven voornamelijk vanuit hun hoofd. Dat komt door de grote nadruk die er in onze samenleving op rationele kwaliteiten wordt gelegd. Veel mensen komen hierdoor in de problemen, want we zijn veel méér dan alleen ons hoofd. Zeker voor vrouwen is het noodzakelijk dat ze rekening houden met hun vrouwelijke gevoeligheid en kwetsbaarheid als ook het functioneren van ons vrouwelijk lichaam. Om zelf te kunnen beslissen wat wanneer goed voor hen is en wat niet, moet een vrouw zichzelf heel goed kennen en haar gevoelens en intuïtie serieus nemen. Dan kan zij floreren binnen haar gezin, haar functie en haar bedrijf.


Wie weet er nou wat beter wat goed voor jou is, dan jijzelf?


Daarom ga ik in mijn werkwijze uit van jou als persoon met een hoofd vol gedachten en overtuigingen, een lijf met gevoelens en emoties, spanningen en blokkades door gestagneerde energie. Jij weet heel goed wat goed voor jou is, alleen moet je naar jezelf leren luisteren en handelen. Keuzes maak je met je hart, je hoofd kent de consequenties en je lijf handelt. Dat is waar ik naar streef.

Wat je doelstellingen ook zijn, voor een diepgaand en duurzaam resultaat werk ik aan de samenhang tussen je mentale- (IQ), fysieke- (FQ), spirituele- (SQ) en sociaal-emotionele (EQ) aandachtsgebieden. Hieronder vind je mijn methodieken aangevuld met blogs die o.a. betrekking hebben op een specifieke techniek.


Gesprekstechnieken

Door mijn gesprekstechnieken help ik je gedachten te sturen en daag ik je uit om verder na te denken. Zo worden blinde vlekken zichtbaar wat ervoor zorgt dat jouw gedachten en ideeën verhelderen en je jouw eigen antwoorden vindt. Lees meer!


Mindfulness

Je wordt bewust van de huidige ervaring. Waar je aandacht is, daar ben je. Mindfulness gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu. Met mindfulness leef je intenser en bewuster. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker. De geest wordt rustiger. Ik leer je signalen herkennen die jou laten weten dat je alert moet zijn, waardoor je assertief kunt anticiperen op elke situatie waardoor je doelgericht gaat ondernemen. Lees meer!


Visualisaties

Dit is jouw voorstellingsvermogen waarmee je je eigen film maakt in je hoofd. Dit zorgt ervoor dat zaken die tot nog toe onbewust waren, bewust worden. Het geeft je overzicht waardoor je een situatie beter begrijpt waardoor je keuze mogelijkheden vergroten en je kan anticiperen. Lees meer!


Bodydrum Release

Dit is een methode waarbij ik afwisselend trommel op de linker- en rechterkant van je schouders of lichaam. Tijdens het trommelen wordt je ontspannen en komt er een stroom van gedachten en beelden op gang die veel inzichten geven. Soms komen er ook emoties boven die meestal onmiddellijk worden verwerkt. Lees meer!


Voice Dialogue

Dit is een methode om bewustwording te creëren en in dialoog te komen met ons innerlijk. We hebben allemaal verschillende delen die onze persoonlijkheid vormen en hebben ieder hun eigen manier van denken, voelen, gedrag en waarneming. Deze inzichten geven je grip op je gedachten, wat flexibiliteit en focus oplevert. Lees meer!


Emotioneel lichaamswerk

Dit is een lichaamsgerichte therapeutische methode die door middel van lichaamsoefeningen en introspectie de geestelijke en lichamelijke gezondheid verbeteren. Lees meer!


Oplossingsgericht werken vanuit NLP

Regelmatig doen we oefeningen en/of geef ik oefeningen tips en/of ‘huiswerk’ mee om nieuwe patronen te integreren in je dagelijks leven. Lees meer!


Life coaching out door

Tijdens het coachtraject neem ik je graag mee naar buiten voor een wandeling. De wind door je haren en de zon op je gezicht zorgt voor een andere dynamiek. Daarbij betrek ik de omgeving bij het onderwerp van gesprek. Deze dynamische vorm van coaching zorgt ook voor meer beweging in mentale- en emotionele processen. Het gelijktijdig lopen en praten maakt hoofd en lichaam met elkaar verbonden en daarmee het verstand en het gevoel. Ook creativiteit, intuïtie en het krijgen van inzichten wordt door wandelen geprikkeld. Lees meer!


Energetisch lichaamswerk

Door mijn handen te leggen op plekken waar zich blokkades bevinden ontstaat er verbinding. Hierdoor geef ik mijn klanten een nieuwe en diepere mogelijkheid tot inzicht en doorvoelen. Blokkades kunnen worden opgeheven waardoor levensenergie weer kan gaan stromen. Lees meer!


Focussen

Focussen geeft je toegang tot de wijsheid van je eigen lichaam. Met deze even zachtaardige als krachtige vaardigheid bereik je positieve veranderingen in je leven. Met deze techniek help ik je aandacht te geven aan iets in je lijf dat nog vaag, maar wel voelbaar is en dat te maken heeft met een situatie in je leven. Lees meer!


Innerlijk kind werk

Een innerlijk kind is een deel van jezelf uit je kindertijd. Ervaringen uit de kindertijd die onprettig zijn geweest kunnen in het dagelijks leven zodanig doorwerken dat je geen contact meer hebt met b.v. je spontaniteit, humor, speelsheid, creativiteit of genieten. Lees meer!


Intuïtie

Naast al het bovenstaande gebruik ik altijd mijn intuïtie. Het vormt een belangrijk bron die ik aanwend om jou verder te helpen of een spiegel voor te houden. Lees meer!


Astrid

Wil je meer weten?

Heb je een vraag of wil je weten of ik je verder kan helpen? Vul je gegevens in en ik neem contact met je op!
Typ bovenstaande code over.
Eén op één coaching
Jij bent de baas!
Is je bedrijf belangrijk voor je? Gun jezelf en je bedrijf de support die je verder helpt. Door alle drukte en hectiek thuis en/of op de zaak raak je gemakkelijk de grip op jezelf en je bedrijf kwijt. Stop met aanmodderen en doe er iets aan!
Ja, dat is iets voor mij
Focus en groei
Werk aan je Persoonlijk OntwikkelingsPlan
Als ondernemer mis je de luxe van een door een bedrijf verplicht Persoonlijk OntwikkelingsPlan. Maar het is toch heel logisch dat je óók als ondernemer persoonlijke doelen stelt en doorgroeit in je onderneming?! Hoog tijd dus voor jouw POP.
Ja, dat is iets voor mij
Aan tafel | by Women Inc
Gratis aan tafel gesprek by Women Inc
Vind je het leuk om op een ongedwongen manier geïnspireerd te raken? Elke maand organiseer ik een gratis doel-, lef- of netwerkgesprek by Women Inc. Voel je vrij om je aan te melden, ik ontmoet je graag!
Ja, dat is iets voor mij
Life coaching out door
Kom in beweging!
Wat vind jij dat er moet veranderen? Waar gaat het over en wat kan jij doen? Ik laat het je voelen, zien en ruiken! Trek je wandelschoenen aan, we gaan naar buiten!
Ja, dat is iets voor mij