Mindfulness

Als directeur, manager of ondernemer moet je continue je aandacht verdelen. Daardoor ben jij daar en ontgaat je de essentie van gebeurtenissen. Alleen als je 'ziet' wat er onder de oppervlakte speelt kan je werken aan structurele oplossingen.

Waar je aandacht is, daar ben je. Mindfulness gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu. Met mindfulness leef je intenser en bewuster. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker. De geest wordt rustiger. Ik leer je signalen herkennen, waardoor je assertief kan anticiperen in elke situatie, zowel zakelijk als privé.

Mindfulness betekent ‘leven met volle aandacht’. De meeste mensen leven continue in hun hoofd – in hun gedachten. Deze gedachten gaan over het verleden of over de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan gedachten als:

  • “Ik moet morgen even langs m’n moeder”,
  • “Volgende week moet dat rapport af”,
  • “Na het stofzuigen ga ik even die telefoontjes plegen en ga ik meteen nog even langs de supermarkt,"
  • "Toen mijn broer hier woonde was het veel gezelliger," 
  • "We hebben een reis geboekt, maar ik zal nooit die van toen vergeten."


Met de techniek van mindfulness help ik je aandacht richten op het NU; de gebeurtenis waar jij een oplossing voor wilt. Tijdens elke life coach sessie richten we onze aandacht op wat er wérkelijk speelt. Ik help je hier te komen en te ervaren hoe dit voor jou is, welke rol jij daarin speelt en wat jij ermee wilt.

Je leven is als één grote film en tijdens onze gesprekken zetten we je film even stil. Doordat we er NU bij stilstaan, kan een situatie helder worden. We bespreken wat deze situatie uit het heden of verleden NU met je doet. Daar werken we mee. 

Hoe voelt het NU? Wat doet het met je?
Ik doe bewust een beroep op jouw vermogen om het NU te verwoorden. Als jij bewust wordt van je gevoelens en emoties, deze beter leert voelen en er woorden aan gaat geven, krijg je de mogelijkheid om er iets mee doen. Pas als je weet wat er onder de oppervlakte speelt, kan je werken aan structurele oplossingen.
 
Heel bewust leer ik je de beleving van het NU. Dat is mindfulness. Mindfulness zorgt voor meer lichaamsbewustzijn, helderheid, focus en betere prestaties.

Is dit iets voor jou?

 

Vul dan hiernaast je gegevens in en ik neem contact met je op.

Ik kijk naar je uit!
Astrid

Wanneer is goed goed genoeg?
Kan pijn ook iets goeds betekenen?
Geen tijd of geen prioriteit?

Lees mijn verhaal vol inzichten, tips en handvatten. Download het gratis en ga VANDAAG nog aan de slag!
Typ bovenstaande code over.
Astrid

Wil jij dit ook?

Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op!
Typ bovenstaande code over.