Lifecoach logo

De voordelen van Mindfulness Coaching

Mindfulness coaching is een manier die mensen aanmoedigt zich meer bewust te worden van hun gedachten, gevoelens en emoties.

Door de verbinding tussen lichaam, geest en ziel te begrijpen, helpt mindfulness coaching mensen inzicht te krijgen in hoe ze zichzelf en de wereld om hen heen waarnemen. Door dit proces kan men meer zelfbewustzijn en helderheid krijgen om veranderingen in hun leven aan te brengen.

Wat is mindfulness coaching?

In de kern houdt mindfulness coaching in dat men zich zonder oordeel richt op het huidige moment. Het leert mensen hun gedachten objectief en met mededogen te observeren. Hierdoor kunnen mensen zich meer bewust worden van hun reacties op bepaalde situaties of gebeurtenissen. Het helpt hen ook patronen te identificeren die kunnen bijdragen aan negatieve emoties of gedragingen. Met deze kennis komt een waardering voor hoe onze gedachten onze ervaringen vormgeven.

Hoe kan Mindfulness Coaching helpen?

Mindfulness coaching kan ons helpen onszelf beter te begrijpen en gezondere gewoonten te ontwikkelen voor lichamelijk en geestelijk welzijn. Voor veel mensen is het een manier om stressniveaus te verminderen door onze gedachten te observeren zonder emotie of oordeel aan die gedachten te verbinden. Het beoefenen van mindfulness kan ook een gelegenheid bieden voor zelfreflectie die kan leiden tot betere besluitvormingsvaardigheden, betere communicatievaardigheden en een sterker gevoel van doelgerichtheid in het leven.

De voordelen van het werken met een mindfulness coach

Werken met een van onze mindfulness coaches heeft vele voordelen, omdat ze een gespecialiseerde opleiding hebben in het helpen van mensen om zelfbewustzijn te cultiveren door middel van mindfulness methoden. Een life coach werkt individueel om zich te richten op gebieden zoals het stellen van doelen, het ontwikkelen van gezonde coping-strategieën voor moeilijke emoties, het vinden van balans tussen lichaam en geest, het vergroten van zelfcompassie, het cultiveren van innerlijke rust en nog veel meer!

Door iemand te hebben die zich uitsluitend richt op jouw groei als persoon is de kans groter dat je de gewenste doelen sneller bereikt dan wanneer je alleen zou werken! Bovendien zorgen onze life coaches voor verantwoording, wat het gemakkelijker maakt om gefocust te blijven op je reis naar persoonlijke groei!

Al met al is mindfulness coaching een hulpmiddel van onschatbare waarde voor iedereen die op zoek is naar het vergroten van zijn zelfbewustzijn of het verbeteren van bepaalde aspecten van zijn leven. Het biedt inzicht in hoe wij omgaan met onze omgeving en onszelf, wat kan leiden tot betekenisvolle persoonlijke groei na verloop van tijd.

Werken met onze life coach geeft niet alleen toegang tot gespecialiseerde kennis, maar ook tot ondersteuning wanneer we die het meest nodig hebben!

Als je op zoek bent naar manieren om de controle over je leven te nemen, dan is het overwegen van samenwerking met een mindfulness coach de juiste stap voorwaarts!

  Wil jij dit ook?

  Wil jij mindful leven?

  Vind jouw Life coach bij jou in de buurt en plan vandaag nog een kennismakingsgesprek.

  Vul hiernaast je gegevens in en één van ons neemt contact met je op.

  Klanten over hun ervaringen met onze coachingstrajecten

  Lees hier alle ervaringen

  “Het was fijn mij te kunnen uiten.”

  M. over zijn coachtraject bij Sandra

  “Tijdens de ziekte en na het overlijden van mijn lief had ik diverse gesprekken met Sandra. Deze hebben mij goed gedaan. Het was fijn mij te kunnen uit...” Lees meer

  “Een bijzonder proces....”

  M. over haar coachtraject bij Astrid

  “I believe I can fly, I believe I can touch the sky….. “In november 2013 kwam ik een advertentie van Astrid tegen in het Ondernemersbelang en instincti...” Lees meer

  “Meer en meer valt op z'n plek.”

  Christel over haar coachtraject bij Astrid

  “Even een situatie schets, ik heb vanmiddag vrij genomen van mijn werk en ben schrijfopdrachten van de opleiding aan het uitwerken, de inschrijving bij...” Lees meer

  “Eindelijk leerde ik over mijn gevoelens.”

  Karin over haar coachtraject bij Astrid

  ““We hadden een goed lopende familie-zaak zonder personeel, maar 5 jaar geleden begon de klandizie zo snel te groeien dat we het zelf bijna niet meer b...” Lees meer

  “Ik heb rust teruggekregen.”

  P. over haar coachtraject bij Astrid

  ““Begin dit jaar heb ik contact gezocht met Astrid en haar gevraagd mij te helpen om meer inzicht in mijzelf en meer passie en ambitie werk gerelateerd...” Lees meer

  Download het e-book én ontvang elke maand tips en inspiratie in je mailbox.

   Lifecoach logo

   Voor succesvol leven en werken.

   Maak kennis met onze life coaches