Lifecoach logo

Wat is Neuro-Linguïstisch Programmeren?

Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) is een methodiek die erop gericht is mensen te helpen beter te begrijpen hoe hun gedachten, communicatie en gedrag met elkaar samenhangen.

Persoonlijke- en professionele doelen bereiken

NLP werd in de jaren 1970 ontwikkeld door Richard Bandler en John Grinder en is gebaseerd op het idee dat we, door onze gedachtepatronen en wat wij onszelf en anderen vertellen te veranderen, ons gedrag kunnen veranderen en betere resultaten kunnen bereiken.

NLP omvat de studie van subjectieve ervaringen en het ontwikkelen van succesvolle gedragingen en denkpatronen. Het maakt gebruik van verschillende gebieden zoals linguïstiek, psychologie en neurowetenschappen om technieken en strategieën te ontwikkelen die kunnen worden gebruikt om communicatie, persoonlijke ontwikkeling en het bereiken van doelen te verbeteren.

Wat doet een Life coach met NLP?

Onze Life coaches die werken met NLP, gebruiken een verscheidenheid aan technieken om mensen te helpen beperkende overtuigingen, angsten en andere persoonlijke belemmeringen te overwinnen die hen verhinderen hun doelen te bereiken. Enkele van de technieken die wij binnen NLP gebruiken zijn:

Reframing:

Dit is het veranderen van de betekenis van een situatie of ervaring om het in een positiever of krachtiger licht te zien.

Verankering:

Dit is het associëren van een bepaalde toestand of emotie met een specifieke fysieke of mentale trigger, zodat de toestand of emotie snel toegankelijk is wanneer dat nodig is.

Visualisatie:

Dit is het gebruik van mentale beelden om een gewenst resultaat of een gewenste ervaring te creëren.

Rapportage:

Het ontwikkelen van een sterke band met een andere persoon om de communicatie te vergemakkelijken en vertrouwen op te bouwen.

Wat kun je bereiken met NLP?

Neuro-Linguïstisch Programmeren wordt in veel verschillende omgevingen gebruikt, waaronder het bedrijfsleven, het onderwijs en voor persoonlijke ontwikkeling. Het wordt gebruikt om communicatievaardigheden te verbeteren, motivatie te vergroten, angsten te overwinnen, relaties te verbeteren en persoonlijke en professionele doelen te bereiken.

Door de verscheidenheid aan technieken binnen NLP vormt dit een belangrijk onderdeel binnen onze Lifecoaching, die veel van onze klanten als positief ervaren.

Graag laten wij daarom onze klanten aan het woord. Lees- en bekijk de filmpjes hoe onze klanten onze Lifecoaching hebben ervaren.

  Wil jij dit ook?

  Wil jij jouw persoonlijke- en professionele doelen bereiken?

  Onze Life coaches staan voor je klaar om je te helpen richting succesvol leven en werken.

  Vul hiernaast je gegevens in en één van ons neemt contact met je op.

  Lifecoach logo

  Voor succesvol leven en werken.