Omgaan met gevoelens en emoties 

Grofweg zijn er twee verschillende soorten gevoelens te definiëren. Positieve- en negatieve gevoelens. De positieve gevoelens en emoties kennen we allemaal en daar kunnen we geen genoeg van krijgen. Veel vrouwen ondervinden problemen met de negatieve variant. Gevoelens en emoties kunnen enorm variëren in vorm en intensiteit. Negatieve gevoelens en emoties zijn over het algemeen niet leuk om te voelen en daarom stoppen we die vaak zo ver mogelijk weg.

Op deze manier omgaan met gevoelens en emoties is een hele logische en menselijke reactie. Het probleem is echter, dat met name vrouwen die gevoelens vaak niet kwijtraken. Ergens blijft dit negatieve gevoel in ons lichaam als negatieve energie aanwezig. Het omgaan met gevoelens en emoties doen wij vervolgens door er mentaal over na te denken en er zo een oplossing voor te zoeken. Vaak lukt dat ook, waardoor we dénken dat het ‘over’ is. Maar het gevoel als negatieve energie blijft aanwezig in ons lichaam. Met name vrouwen vergeten gebeurtenissen, ervaringen, opmerkingen, een blik of een optrokken wenkbrauw nooit. Er hoeft dan ook maar iets te gebeuren of we voelen die opgeslagen pijn opnieuw.

Omgaan met gevoelens door coaching

Het is mijn expertise om je te helpen aan o.a. meer zelfvertrouwen, assertief zijn, grenzen aangeven, stress verminderen, rust in je hoofd, omgaan met gevoelens en emoties, bewustwording, communicatieve vaardigheden en persoonlijke effectiviteit. Kortom; persoonlijke ontwikkeling. 

In mijn coaching besteed ik heel veel aandacht aan het omgaan met gevoelens en emoties. Veelal zijn wij verleerd gevoelens en emoties te herkennen en er naar te handelen. Vanuit onze opvoeding hebben wij geleerd zaken vooral met ons hoofd te benaderen en op te lossen. Gevoelens en emoties ervaar je in je lijf en hebben een signaalfunctie. Gevoelens die je in een split second ervaart, gaan vooraf aan je verstand. Het is daarom heel belangrijk dat je bewust wordt van die gevoelens en emoties en de sensaties die je hierbij in je lijf ervaart. Het zorgt er namelijk voor dat jij deze leert herkennen en interpreteren, waardoor jij de keuzemogelijkheid hebt om hier naar te handelen. 

Wil je meer weten of direct hulp inschakelen voor omgaan met gevoelens en emoties?


Vul hiernaast je gegevens in en één van ons neemt contact met je op.

We kijken naar je uit!

Blog artikelen over omgaan met gevoelens:

Lees mijn verhaal vol inzichten, tips en handvatten. Download het gratis en ga VANDAAG nog aan de slag!
Typ bovenstaande code over.
Astrid

Wil je jij dit ook?

Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op.
Typ bovenstaande code over.