Dagmar van Pelt

Wil jij:

 
  • meer eigenwaarde ontwikkelen?
  • weten wie je bent?
  • compassie voor jezelf voelen?
  • lekker in je vel zitten?
  • negatieve- en/of inefficiënte patronen doorbreken?
  • hoofd en hart verbinden?

Als geen ander weet ik hoe het is om lang in de draaikolken van patronen rond te draaien. Als Life coach is het mijn passie om mensen, die soms al jarenlang struggelen met problemen, te helpen door hen het heft weer in eigen handen te geven. Ik ben enthousiast, concreet, maar hou ook van diepgang. Mijn skills en enthousiasme zetten je 'aan' waardoor jij die lang gekoesterde wens in vervulling laat gaan.


Door mijn ervaringen ontdekte ik wie ik BEN

Mijn naam is Dagmar van Pelt, 47 jaar, woonachtig in Breda en intens gelukkig getrouwd met Jacco. Samen hebben we twee prachtige (puber)zonen, Daan en Teun. Ik ben opgegroeid in een gezin waar ik als klein meisje met een eigen willetje, op zoek ging naar manieren om regels te omzeilen en grenzen te verleggen.

Typisch gedrag dat bij een peuter hoort. Totdat mijn moeder een ernstig auto-ongeluk kreeg en het gezin op zijn kop stond. Mijn veilige en beschermde omgeving waarin ik me thuis voelde, zag er ineens heel anders uit. Geen omgeving meer waar mijn zus en ik konden ontdekken, stout mochten zijn.

Als meisje van 6 werd het onbevangen kind in mij, van me afgenomen. Mijn rol veranderde voorgoed. Ik werd de drijvende, stabiele kracht in het gezin, de drager van het systeem. Te jong om te beseffen welke grote impact dit had op de ontwikkeling van mijn eigen identiteit.


Eigenwaarde


Vanaf mijn jeugd stond mijn leven in het teken van de behoefte van de ander, zonder na te denken over wat ik zelf wilde. Daarbij verlegde ik continue mijn grenzen, legde de lat weer een trede hoger en zocht naar nieuwe doelen in mijn werk, sport en gezondheid. Van opgeven was geen sprake, iedere uitdaging zag ik als een kans om te groeien en iedere bereikte nieuwe mijlpaal leverde dat, oh zo belangrijke, schouderklopje op. De goedkeuring en complimenten van de ander voedde mijn eigenwaarde, zonder te beseffen dat dit niet vanuit mezelf kwam.

Mijn intense zelfdiscipline leidde uiteindelijk tot obsessief gedrag in sport en gezondheid. Tot het moment dat ik volledig geïsoleerd raakte en mijn eetstoornis de macht over mijn leven overnam. Pas toen besefte ik dat ik het niet meer alleen kon en dat hulp inschakelen onvermijdelijk was.


Transformatie


Parallel naast de opleiding tot professioneel coach, startte ik een intensief coaching traject voor mijn eetprobleem. De transformatie die ik als persoon heb doorleefd, is het mooiste en meest dierbare cadeau dat ik mezelf ooit heb gegeven. Het heeft me inzicht gegeven in de functie van mijn eetstoornis en welke leegte ik hiermee heb proberen te vullen en meest belangrijk, welke continue terugkerende, ingeslepen patronen en belemmerende overtuigingen, de stoornis al die tijd in stand heeft gehouden.


Dit leverde Life coaching mij op


Het Life coaching traject gaf mij antwoorden op de drie belangrijkste vragen binnen Life Coaching: wie BEN ik, wat WIL ik en wat KAN ik? Ik kreeg inzicht in datgene waar ik voor sta, wat ik belangrijk vind en hoe ik invulling geef aan betekenisvol leven. Het leerde mij meer compassie voor mezelf en anderen te voelen, mijn emoties te reguleren en ik leerde hoofd en hart verbinden. Meer dan ooit ben ik in balans, zowel lichamelijk als geestelijk. Ik droom, leef en geniet in het hier en nu en voel me bevrijd. Bevrijd van het eetmonster, dat mij jarenlang trouw is geweest.

Een dergelijk coaching traject vergt moed, lef, discipline en ACTIE!


Wil jij lekkerder in je vel zitten en actie?


In mijn werk als Life Coach begeleid, stimuleer en motiveer ik je hierbij. Merk jij, voel jij aan alles wat je doet, wat je vastpakt en wie je liefhebt, dat je telkens vastloopt, verzand in oude patronen? Dat je belemmerd wordt door steeds terugkerende gedachten? Dat je het lastig vindt om doelen te stellen, laat staan ze te behalen en dat je leven wordt geregisseerd door iemand of iets anders?

Woon en/of werk jij in de omgeving van Breda? Vul hiernaast je gegevens in en ik neem contact met je op.

Tot dan!
Dagmar
Astrid

Wil jij dit ook?

Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op!
Typ bovenstaande code over.