Marco Schneiders

Wil jij:

 
  • angsten overwinnen?
  • jezelf leren accepteren?
  • met zelfvertrouwen gesprekken voeren?
  • meer vertrouwen voelen in jezelf en anderen?
  • liefdevol voor jezelf zorgen?
  • daadkracht en plezier uitstralen?

Jarenlang zag mijn omgeving mijn gevoeligheid als een kwetsbaarheid waartegen ik mij moest leren weren. Het belemmerde mij van jongs af aan om helemaal mezelf te kunnen zijn. De weg die ik heb afgelegd om te waarderen wie ik ben, inspireert en stimuleert mij dagelijks. Het is dan ook mijn persoonlijke missie om mensen te helpen zichzelf te omarmen, met alles wat daarbij hoort. Mensen ervaren mij als rustig en doordacht, wat ik graag gepaard laat gaan met een goede dosis humor en uitdaging.


Ik dacht dat gevoeligheid een zwakte was


Mijn naam is Marco Schneiders, ik ben 54 jaar, woonachtig in Driebergen en al dertig jaar gelukkig met mijn lieve vriend Mark.

Als klein jongetje was ik een gevoelige dromer die ervan hield om zich spontaan en vol vertrouwen met anderen te verbinden. Thuis bleken die kwaliteiten een uitdaging. Binnen ons gezin was er weinig ruimte voor gevoelens en dromen en al helemaal niet voor vertrouwen en verbinding. Niet omdat mijn ouders het slecht met mij meenden, integendeel. Zij wilden mij juist behoeden voor de teleurstellingen en pijn die zij zelf hadden doorgemaakt.

Ze wilden mij weerbaar maken. Daarom negeerden zij mijn gevoeligheid en drukten mijn dromen de kop in. Mijn openheid naar anderen zagen zij aan voor gevaarlijke kwetsbaarheid in plaats van een manier om verbinding te maken. Ondanks mijn opvoeding bleef de gevoelige, dromende verbinder in mij altijd aanwezig.


Het kind in mij leren waarderen


Hoewel ik ernaar verlangde om die dromer te zijn, verleerde ik gaandeweg hoe dat moest. In theater vond ik een uitlaatklep. Ik vond het heerlijk om personages te spelen waardoor ik mijn verborgen kanten wel kon laten zien en wat mij hielp om mij met toeschouwers te verbinden. Ik werd volwassen, verliet het ouderlijk huis en leefde een prettig leven met mooie vriendschappen en een mooie relatie.

Desondanks kende ik periodes van neerslachtigheid en moedeloosheid. Steeds wist ik die periodes met positief denken weer de kop in te drukken.

Uit deze periodes van neerslachtigheid leerde ik gaandeweg dat er nog zoveel in mij zat dat gevoeld wilde worden. Maar omdat ik had geleerd dat wat ik voelde en droomde gevaarlijk was, durfde ik die gevoelens niet onvoorwaardelijk en onbevangen toe te laten.

Als kind had ik de overtuiging ontwikkeld dat ik zwak, overgevoelig en weinig doortastend was. Dat kind, wat nog steeds in mij zat, wilde ik geen aandacht geven. Het was al lastig genoeg dát het er was. Ik wilde mijzelf vooral weerbaarder, mondiger, dapperder, doortastender en volwassener maken.


Dit leverde Life coaching mij op


In verschillende opleidingen en coachtrajecten ontdekte ik dat ik de angsten en het wantrouwen van mijn ouders had overgenomen. Dat ik mezelf was gaan zien als te gevoelig, te dromerig en te kwetsbaar. Ik leerde dat die gevoelige dromer in mij, die zich vol vertrouwen wil verbinden, mij juist kracht en richting geeft.

Helaas ben ik niet de enige. Veel mensen onderdrukken eigenschappen van zichzelf. Terwijl dat vaak de eigenschappen zijn die maken wie je werkelijk bent. Die jou daarmee richting, houvast, kracht en plezier kunnen geven.


Wil jij ontspannen jezelf kunnen zijn?


In mijn werk als Life coach help ik jou verstoten of verstopte eigenschappen van jezelf te herontdekken, deze te waarderen en te integreren in wie jij bent. Stop met jezelf bekritiseren, negeren en forceren. Begin met voor jezelf te zorgen, gewoon omdat ook jij het recht hebt om jezelf te zijn. Iets kan pas veranderen als het er mag zijn.

Ben jij te streng voor jezelf? Ervaar je veel of vaak spanningen, heb je het gevoel altijd tekort te schieten of keur jij jezelf af? Heb je weinig vertrouwen in anderen?

Woon of werk je in Utrecht, Woudenberg of Leusden? Ik help je graag verder. Vul hiernaast je gegevens in en ik neem contact met je op.

Tot dan!
Marco
Astrid

Wil jij dit ook?

Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op!
Typ bovenstaande code over.