Petra Vos

Het leven leerde mij Zelfliefde


Mijn naam is Petra Vos, 45 jaar en ik woon in Velp (GLD), samen met mijn drie heerlijke kinderen; mijn zoons Hidde en Siem en mijn dochter Feline. Als geboren Doetinchemse bracht ik mijn jeugdjaren door in de Achterhoek.

Als klein meisje groeide ik op in een liefdevol gezin, hoewel ik weinig ruimte voelde om mezelf te kunnen zijn. Ik was lief, gevoelig, verlegen en bewust van mijn omgeving. Waarschijnlijk vond men mij daarom vaak ‘wijs.’

Mijn schooljaren waren veilig en gezellig. In mijn latere jeugd en volwassen leven heb ik meerdere keren dierbare vriendschappen verloren en kreeg ik vaak te maken met leugens en ontrouw van partners. Steeds stond ik gekwetst en alleen in mijn verdriet en onzekerheid.
 

Niet gezien en gehoord worden in mijn gevoelens en emoties was wat ik 'kende,' waardoor ik niet beter wist. Daardoor handelde ik zoals ik gewend was en paste mij aan. 

Leren luisteren naar jezelf


Het 'leerde' mij dat ik emoties zelf behoorde op te lossen en er niet teveel over moest praten. De bevestiging van anderen dat ik zelfstandig en zelfredzaam was gaf mij erkenning, zonder het besef dat ik hiermee mijn gevoel volledig afsloot.

Door alles wat ik had meegemaakt was ik op mijn hoede, maar werd ik ook steeds bewuster van mijn gevoel en intuïtie, zonder dat ik begreep wat het betekende. Wanneer ik voelde dat 'iets niet klopte,' handelde ik er niet naar en twijfelde ik aan deze gevoelens. Door te rationaliseren wuifde ik mijn gevoelens weg en bleef ik dezelfde keuzes maken.


Dit leverde Life coaching mij op


Steeds vaker kreeg ik het gevoel dat ik iets miste. Zo startte mijn zoektocht en vond ik herkenning in het mystieke en het spirituele. Opleidingen en cursussen vergrootten langzaam mijn kennis en zelfbewustzijn. Het gaf mij inzicht in mijn oude patronen en ik zag het effect van mijn eigen handelen en de destructieve gevolgen daarvan.

Bovendien leerde ik dat ook ík een keuze én mijn eigen waarheid heb. Dat andere keuzes leiden tot nieuwe, betere ervaringen, wat leidde tot nieuwe krachtige gevoelens en gedachten. Dit voelde zo goed dat ik mijn hart ging volgen en besloot meer mijzelf te zijn.

Het inzicht dat ik mag voelen, denken en de persoonlijkheid mag zijn wie ik ben, was een grote doorbraak in het terugvinden van mijzelf. Toen pas besefte ik mij dat ik al die jaren liefde wilde ontvangen door te doen wat anderen van mij vroegen. Mijn authentieke zelf liet ik niet zien uit angst voor afwijzing of niet goed genoeg te zijn. Het besef dat ik door liefde voor mijzelf, kan en mag zijn wie ik ben, geeft enorm veel rust. Waardoor ik van veel grotere waarde ben voor mijzelf en mijn omgeving.


Wil jij zelfliefde ontwikkelen?


In mijn werk als Life Coach help ik jou vanuit rust en zachtheid naar een ontspannen en moeiteloze verbinding met jezelf. Ik help je door te aanschouwen, vragen te stellen, terug te geven, te laten ervaren en je liefdevol te confronteren met wat ik zie en voel. Zodat ook jij jouw Zelfliefde in veiligheid kan ervaren en ernaar leert handelen.

Woon en/of werk je in de omgeving van Arnhem? Vul hiernaast je gegevens in en ik neem contact met je op.

Tot dan!
Petra
Astrid

Wil jij dit ook?

Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op!
Typ bovenstaande code over.