Lifecoach logo

Wat is transactionele analyse?

Transactionele analyse is een psychotherapeutische benadering die gericht is op het begrijpen en verbeteren van menselijke communicatie en relaties. Het werd ontwikkeld door Eric Berne in de jaren 1950 en 1960.

Wat is TA?

In transactionele analyse wordt ervan uitgegaan dat menselijke interacties, of "transacties", plaatsvinden op basis van drie ego-toestanden: Ouder, Volwassene en Kind. Elke ego-toestand heeft zijn eigen gedachten, gevoelens en gedragingen, en transacties vinden plaats tussen deze verschillende toestanden.

Wat doet een transactioneel practioner?

Een transactioneel practioner is een psychotherapeut die is opgeleid in de theorie en technieken van transactionele analyse. Deze therapeut werkt samen met de cliënt om inzicht te krijgen in hun ego-toestanden en hoe deze van invloed zijn op hun communicatie en relaties met anderen.

De therapeut helpt de cliënt bij het identificeren en veranderen van ongezonde gedragspatronen, zodat deze beter kunnen omgaan met anderen en zichzelf.

Wat is het resultaat van transactionele analyse?

Het resultaat van transactionele analyse kan variëren afhankelijk van de persoon en de doelen van de therapie. Over het algemeen kan het echter helpen bij het verbeteren van communicatie en relaties, het verminderen van stress en angst, en het vergroten van het zelfbewustzijn en de zelfacceptatie van de cliënt. Transactionele analyse wordt gebruikt voor persoonlijke ontwikkeling en groei en voor het verbeteren van de prestaties op de werkplek.

  Wil jij dit ook?

  Wil jij jouw zelfbewustzijn vergroten?

  Onze Life coaches staan voor je klaar om je te begeleiden naar zelfbewust succesvol leven en werken.

  Vul hiernaast je gegevens in en één van ons neemt contact met je op.

  Lifecoach logo

  Voor succesvol leven en werken.