Visualiseren

Problemen en klachten ontstaan niet vanuit onze mentale vermogens. Als dat zo was, had je ze daar ook wel opgelost, toch?! Daarom werk ik met mijn klanten op een ander niveau; daar waar de problemen zijn ontstaan. Visualisatie is een techniek die daarbij helpt.

Einstein wist het al: het werkelijke kenmerk van intelligentie is niet kennis, maar verbeeldingskracht. Verbeeldingskracht zorgt ervoor dat zaken die tot nog toe onbewust waren, bewust worden. Het geeft je overzicht en inzichten waardoor je een situatie beter begrijpt waarmee je je keuze mogelijkheden vergroot. Dat geeft je een groter palet om op situaties te anticiperen.

Visualiseren is eigenlijk je iets voor je geestesoog laten verschijnen. Visualiseren doen de meeste mensen al heel vaak, alleen zijn we ons er niet bewust van. Bijvoorbeeld als je met vakantievoorbereidingen bezig bent en je jezelf al heerlijk languit ziet liggen in een luie ligstoel onder de parasol aan het strand. Of, als je met schreeuwende kinderen een autoreis moet gaan maken.

Visualiseren is eigenlijk een soort fantaseren. Soms hoor je van mensen ‘Oh, dat kan ik niet, want ik heb totaal geen fantasie hoor’. Maar visualiseren kan iedereen. Als ik zeg: 'Denk eens aan een roze olifant, 'zie' je dan een roze olifant voor je? Dat is visualiseren.

Door middel van onze zintuigen registreren we veel meer dan waar we ons bewust van zijn. Dat is maar goed ook, want anders zouden we gek worden! Veel hoog sensitieve mensen krijgen veel meer prikkels binnen dan anderen, wat heel verwarrend kan zijn. Door middel van visualisatie maken we aanspraak op ons onderbewuste, waardoor we de geregistreerde prikkels naar het bewustzijn kunnen halen. Dat geeft je inzicht in je situatie waardoor je die veel beter begrijpt. En als je het begrijpt dan kan je er iets mee. 

Op een diep niveau worden gevoelens verwerkt en kan ontspanning gerealiseerd worden. Dat haalt de lading van situaties af. Tijdens mijn coaching gaan we er dus bewust mee aan de slag. Uiteraard begeleid ik je in dit proces.

Is dit iets voor jou?

 

Vul dan hiernaast je gegevens in en ik neem contact met je op.

Ik kijk naar je uit!
Astrid

Conflictvermijdend?
Frustratie na de zoveelste mislukking

Lees mijn verhaal vol inzichten, tips en handvatten. Download het gratis en ga VANDAAG nog aan de slag!
Typ bovenstaande code over.
Astrid

Wil jij dit ook?

Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op!
Typ bovenstaande code over.