Voice Dialogue

Herken jij het hebben van verschillende 'stemmetjes' in je hoofd? De Voice Dialogue methode gaat er vanuit dat we verschillende 'ikken' hebben. We hebben allemaal verschillende delen die onze persoonlijkheid vormen en deze hebben ieder hun eigen manier van denken, voelen, gedrag en waarneming. Deze 'delen' of 'ikken' helpen je om te ontdekken waar elke 'ik' behoefte aan heeft en wat het je te bieden heeft. Deze methode is een ontmoeting met jezelf, wat je meer begrip, meer zelfacceptatie en een meer vervullend leven oplevert. Het geeft je meer grip op je gedachten, wat flexibiliteit en focus oplevert.

Voice Dialogue is een verrassende, avontuurlijke en niet oordelende methode die vaak leidt tot diepgaande inzichten en blijvende resultaten. Het leert je jezelf beter kennen, jezelf te managen en je keuzevrijheid te vergroten. De grondleggers van deze techniek is de Amerikaanse therapeuten echtpaar Hal en Sidra Stone.

Voice Dialogue gaat uit van het idee dat we als mens uit verschillende kanten, delen of subpersonen bestaan. Je herkent vast wel de verschillende stemmetjes of gedachten die je hebt. Het ene stemmetje zegt 'doen', de andere zegt 'nou, toch maar niet.' Deze verschillende delen van ons kijken allemaal met andere ogen naar de wereld. Ze vinden andere dingen belangrijk en hebben anderen gevoelens en ideeën. Je leidt het leven van de meest aanwezige subpersoonlijkheden. Zij bepalen voor een groot deel je gedrag en hoe anderen mensen je zien.

Sommige van die subpersonen hebben veel invloed op ons dagelijks leven en hoe we ons gedragen. Zo hebben veel mensen bijvoorbeeld een stevige Perfectionist, een Pleaser, een interne Criticus of een Drammer in zichzelf ontwikkeld. Andere kanten zijn in de loop van ons leven op de achtergrond geraakt of uit onze persoonlijkheid verbannen.

Elke subpersoon heeft een eigen stem, eigen verlangens of angsten. En elke subpersoon heeft een belangrijke en vaak beschermende functie in ons leven. Met deze techniek ontdekken we hoe deze verschillende delen tot ontwikkeling zijn gekomen en wat hun functie en betekenis is.

Met Voice Dialogue gaat we letterlijk in gesprek met deze verschillende delen en wordt je uitgenodigd om jezelf fysiek te verplaatsen. Het zorgt voor een heldere kijk op situaties. Het is soms een ontroerende en plezierige ontmoeting met jezelf.

Is dit iets voor jou?


Vul dan hiernaast je gegevens in en ik neem contact met je op.

Ik kijk naar je uit!
Astrid

Brave meisjes komen in de hemel brutale overal
Als angst je verlamt

Lees mijn verhaal vol inzichten, tips en handvatten. Download het gratis en ga VANDAAG nog aan de slag!
Typ bovenstaande code over.
Astrid

Wil jij dit ook?

Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op!
Typ bovenstaande code over.