Welke weg moet je als werkgever bewandelen?

Wat doe je als werkgever bij psychisch verzuim?

Lifecoaching voor werknemers

Wat doe je als je medewerker aangeeft last te hebben van stress en/of burn-out klachten? Wat is de snelste en goedkoopste weg voor de werkgever?

Via de reguliere weg moet een medewerker met psychische klachten langs een huisarts. Voor de medewerker is dit vaak fijn, het voelt veiliger en vertrouwder dan de weg naar een bedrijfsarts. Voor de werkgever is het voordeel dat de hulpverlening dan binnen de ziektekostenverzekering van de medewerker wordt opgepakt. Dit lijkt dus handiger, maar deze aanpak levert vaak het tegenovergestelde op, blijkt uit onderzoek.

Een huisarts kijkt naar de gezondheid van de persoon en zal hem of haar richting een psycholoog of praktijkondersteuner sturen. Een arbo-arts richt zich ook op de gezondheid van de persoon, maar houdt ook rekening met terugkeer naar het werk Deze zal de medewerker ook naar een (bedrijfs)psycholoog of maatschappelijk werker sturen,, waarbij de kosten zijn voor rekening van de werkgever zijn.

Lange wachtlijsten

Het probleem van zowel de reguliere weg, als de weg via de Arbo-arts is dat er lange wachtlijsten zijn. Als werkgever wil je dat je medewerker zo snel mogelijk hulp krijgt en start met herstel. De wachtlijsten maken dit onmogelijk. Daarbij bestaat de aangeboden hulpverlening slechts uit het voeren van gesprekken.

Life coach voor werknemers

Life coaching is een slimme, snelle en resultaatgerichte manier om medewerkers te helpen psychische klachten en stress te verlichten, vitaliteit en langdurige inzetbaarheid te bevorderen.


De voordelen van Lifecoaching bij psychisch verzuim:

 
  • Als Life coach bieden wij een hands-on mentaliteit, werken met actuele situaties, toekomstgericht en zonder oordeel;
  • Als Life coach leren wij een medewerker gevoelens en emoties omarmen in plaats van ertegen te vechten;
  • Als Life coach reiken wij vaardigheden aan waarmee zelfinzicht wordt verkregen, waardoor de belastbaarheid toeneemt en in korte tijd meer ontspanning, plezier en controle wordt ervaren;
  • Dit alles in een kortdurend traject waarbij de medewerker zelf actief aan de slag gaat met de issues die zijn of haar psychische klachten veroorzaken.
  • Life coaching creëert zelfredzaamheid en onafhankelijkheid, zonder medicijnen.


Meer informatie?

Wil je meer weten? Graag bieden wij een offerte op maat. Laat hiernaast je gegevens achter en wij nemen contact met je op.
 
Lees mijn verhaal vol inzichten, tips en handvatten. Download het gratis en ga VANDAAG nog aan de slag!
Typ bovenstaande code over.
Astrid

Wil jij dit ook?

Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op!
Typ bovenstaande code over.