Lifecoach logo

Wat is een synoniem voor leven?

Als we denken aan het leven, komen veel woorden in ons op die synoniemen zijn voor het leven zelf. Vreugde, avontuur, geluk, voldoening – dit zijn een paar van de woorden die je kan gebruiken om het gevoel van leven te beschrijven. Leven is niet alleen overleven; het gaat erom het beste te halen uit elke ervaring en te genieten van elk moment. Het gaat erom relaties met anderen te onderhouden en van jezelf te leren houden.

Wat betekent leven eigenlijk?

We horen in gesprekken vaak het woord “leven” rondstrooien, maar wat betekent het eigenlijk? Leven is meer dan gewoon bestaan, en kan een breed scala aan emoties en gevoelens omvatten. Het betekent aanwezig zijn in elk moment en het leven omarmen voor alles wat het biedt. Dit klinkt zo simpel, maar het leven is soms gewoon ook erg ingewikkeld en moeilijk, toch?

Leven in het nu

Om werkelijk je beste leven te leven, zou je eigenlijk in elk moment aanwezig moeten zijn. In plaats van je zorgen te maken over wat er zou kunnen gebeuren of te herkauwen over gebeurtenissen uit het verleden, hoor je veel mensen zeggen dat je je moet richting op wat er nu gebeurt. Of men zegt: “Laat je angst en bezorgdheid los en geniet gewoon.” Ja, ja, alsof je elk moment in het nu kan zijn? Zo werkt het simpelweg niet. Het is onmogelijk om altijd in het nu te leven.

Gelukkig hoeft dit ook niet. Je herkent het vast wel dat je gedachten de neiging hebben om af te dwalen en daardoor ongecontroleerd worden. Dan gaan je gedachten echt alle kanten uit. Eerder schreven wij al over ‘Hoe kan ik leren loslaten.’ Een artikel waarin wij uitleggen dat loslaten geen vaardigheid is, maar een gevolg van iets anders.

Leef met liefde en mededogen

Het leven is bedoeld om het fijn te hebben, om plezier te maken en dingen te doen die je leuk vindt. Het geeft ook veel voldoening om jouw geluk te delen met anderen van wie je veel houdt en om wie je veel geeft. Het leven wordt een stuk aangenamer als je genoeg tijd doorbrengt met vrienden en familieleden; door hen liefde te geven in de vorm van vriendelijke woorden of gebaren; door aandachtig te luisteren als zij praten; door waardering te tonen voor hun aanwezigheid in je leven.

Dit soort betekenisvolle verbindingen versterkt ons als individu en vergroot tevens ons gevoel van welzijn. Als we leven met liefde en mededogen in de eerste plaats voor onszelf en voor anderen, stellen we ons open voor een overvloed aan vreugde die voortkomt uit het werkelijk ten volle leven.

Je beste leven leven hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar dat is het voor veel mensen wel. Waar het om gaat is dat je bewust wordt van hoe je je wilt voelen in jezelf, hoe je je wilt voelen bij anderen en hoe jij je dagen wilt vullen.

 

Wat betekent ‘leven’ voor mij? Wie ben ik en wie wil ik zijn voor anderen?

Wat wil ik doen of bereiken in mijn leven?

 

Dit soort levensvragen zijn niet gemakkelijk te beantwoorden. Heb jij – net als elk mens – ook het nodig meegemaakt in je leven? Voelt het alsof deze ervaringen als een deken over jouw leven ligt? Neem dan echt eens contact op met één van onze levenscoaches. Zij begeleiden je naar jouw antwoorden op dit soort levensvragen.

Is dit belangrijk, vraag je je misschien af? Ja, dat is héél belangrijk, want deze antwoorden geven je richting en helpen je keuzes maken waar je blij van wordt. Als je dat doet, zorg je ervoor dat elke dag van jouw leven gevuld is met nieuwe groeikansen en momenten waarop je alles wat het leven je tot nu toe gegeven heeft kan waarderen!

Leef je mooiste leven.  Vul hier je gegevens in en één van ons neemt contact met je op.

Geplaatst in Gezondheid, Informatief, Zingeving

Lifecoach logo

Voor succesvol leven en werken.