Onze werkwijze


Wie weet er nou beter wat goed voor jou is, dan jijzelf?


Als je praat, herhaal je wat je al weet. Als je luistert leer je misschien iets nieuws - Dalai Lama

Als Life coaches geloven wij dat mensen hun problemen zelf duurzaam kunnen oplossen. Wij helpen, niet door erover praten, maar door hen te leren luisteren naar hun gevoelens en deze te leren begrijpen, deze in de juiste context te plaatsen en te ontkrachten.

Lifecoaching is een combinatie van coaching en therapie. Wij doen méér dan praten. Want als praten de oplossing was, dan waren alle problemen al lang de wereld uit. Wij doen een beroep op datgene waar men zich niet van bewust is, waarbij wij uitgaan van het zelf herstellend vermogen van de mens. Wat betekent dit?

Dit betekent dat wij als Life coaches er vanuit gaan dat jij onbewust heel goed weet wat voor jou de beste keuze en oplossing is. Het probleem is alleen dat je er niet bij kan omdat het onbewust is. Daarom helpen wij jou, voor een duurzaam resultaat, op verschillende niveaus:

Wij helpen je op mentaal niveau (IQ) door o.a. verdiepende gesprekken, het opdoen van inzichten en het begrijpen van jezelf in de bredere context. Dit zorgt voor meer begrip van jezelf, je gedrag en je omgeving.

Wij begeleiden je op emotioneel niveau (EQ) door gevoelens en emoties te leren voelen, er vertrouwt mee te raken, deze te interpreteren en er woorden aan leren geven. Dit zorgt ervoor dat je begrijpt wat er bij je speelt, zodat je er iets mee kan.

Wij helpen op fysiek niveau (FQ) door verantwoordelijkheid te nemen voor, aanwezig te zijn in je lichaam en het bewerkstelligen van healing van diep doorvoelde ervaringen. Dit zorgt voor ontspanning en opluchting. Zo ontstaat er ruimte voor nieuwe ideeën en mogelijkheden.

Op spiritueel niveau (SQ) helpen wij je bij het leggen van verbanden tussen je ervaringen, de context en deze verschillende lagen van bewustzijn, waardoor je intuïtie zich ontwikkelt. Dit zorgt ervoor dat je veel beter in staat bent om te anticiperen op situaties die zich in jouw leven voordoen.

Het resultaat? Dit alles zorgt ervoor dat je jezelf en de ander beter gaat begrijpen en je ontspannen in het leven staat. Het zorgt voor veerkracht en zelfvertrouwen. Je staat steviger in je schoenen, je maakt keuzes die in lijn liggen met wat jij wilt, waarbij je de regie pakt om jouw levensgeluk en die van anderen te verhogen.

Onze Life coaches zijn zelf zo'n transformatie- en healingsproces doorgegaan en zijn opgeleid om jou daarin te faciliteren en te begeleiden.

Hieronder vind je meer over onze werkwijze, aangevuld met blogs die o.a. betrekking hebben op een specifieke techniek.


Gesprekstechnieken

Herken je hoe steeds dezelfde gedachten rondwaren? Zo blijf je in rondjes denken. Door mijn gesprekstechnieken help ik je gedachten te sturen en daag ik je uit om verder na te denken. Zo worden blinde vlekken zichtbaar wat ervoor zorgt dat jouw gedachten en ideeën verhelderen en je jouw eigen antwoorden vindt. Lees meer!


Goed luisteren

Goed luisteren wordt vaak onderschat. Door goed te luisteren tonen wij niet alleen belangstelling, maar geven wij je ook de ruimte om je verhaal te doen. Dat is belangrijk. Het zorgt ervoor dat je je gedachten kan ventileren en structureren, waarbij wij ervoor zorg dat we doorgaan op onderwerpen die belangrijk zijn om een hulpvraag te formuleren. Lees meer!


Mindfulness

In deze gestreste en hectische tijden wordt steeds van je gevraagd je aandacht te verdelen. Daardoor ontgaat je de essentie van gebeurtenissen. Alleen als je door stil te staan ‘ziet’ wat er onder de oppervlakte speelt, kan je werken aan structurele oplossingen. Lees meer!


Visualisaties

Problemen en klachten ontstaan niet vanuit onze mentale vermogens. Als dat zo was, had je ze daar ook wel opgelost, toch?! Daarom werken wij met onze klanten op een ander niveau; dáár waar de problemen zijn ontstaan. Visualisatie is een techniek die daarbij helpt. Lees meer!


Bodydrum Release

Elke ervaring die wij opdoen in ons leven laat een indruk van gestolde energie achter in ons fysieke lichaam. Met deze methode, waarbij wij afwisselend trommelen op de linker- en rechterkant van je schouders of lichaam, brengen wij letterlijk je lijf weer in beweging. Het trommelen geeft ontspanning waardoor energie weer kan stromen en er een stroom aan gedachten en beelden op gang kan komen en veel inzichten geven. Daarbij komen soms ook emoties boven die daardoor meestal direct worden verwerkt. Lees meer!


Voice Dialogue

Herken jij het hebben van verschillende 'stemmetjes' in je hoofd? De Voice Dialogue methode gaat er vanuit dat wij verschillende 'ikken' hebben. Wij hebben allemaal verschillende delen die onze persoonlijkheid vormen en deze hebben ieder hun eigen manier van denken, voelen, gedrag en waarneming. Deze 'delen' of 'ikken' helpen je om te ontdekken waar elke 'ik' behoefte aan heeft en wat het je te bieden heeft. Deze methode is een ontmoeting met jezelf, wat je meer begrip, meer zelfacceptatie en een meer vervullend leven oplevert. Het geeft je meer grip op je gedachten, wat flexibiliteit en focus oplevert. Lees meer!


Emotioneel lichaamswerk

Ken je de uitdrukking 'als aan de grond genageld staan?' Of 'zo gespannen als een veer zijn?' De wijsheid die diep binnen in ons schuilt en de lichamelijke wijsheid die we tot onze beschikking hebben is enorm groot. Modern wetenschappelijk onderzoek naar het verband tussen lichaam en geest bevestigt wat in oude geneeswijzen allang bekend was. Namelijk dat lichaam en geest een eenheid vormen. Lees meer!


Oplossingsgericht werken vanuit NLP

Kort gezegd biedt NLP tools om heel praktisch te kijken naar welke gedachtepatronen, emoties en gedrag tot jouw succes leiden en welke juist niet. Wij onderzoeken welke onbewuste strategieën jou motiveren, je creativiteit stimuleren en je in mogelijkheden laten denken en welke je remmen of tegenhouden.

NLP gaat over het ontdekken 'hoe' jij de dingen doet die je doet en hoe je dit eventueel kan veranderen. Hoe reageer jij door communicatie en gedrag op dat wat je waarneemt en hoe zou je dat effectiever of anders kunnen doen? Regelmatig doen wij oefeningen en/of geven wij oefeningen tips en/of ‘huiswerk’ mee om nieuwe manieren te integreren in je dagelijks leven. Lees meer!


Life coaching out door

Het probleem van veel mensen is dat zij te weinig buiten komen. Wij rijden richting werk, zitten vaak de hele dag in een bedompt kantoor achter een bureau en rijden 's avonds weer naar huis. Je begrijpt dat wij je tijdens je coachtraject graag mee naar buiten nemen voor een wandeling.

De wind door je haren en de zon op je gezicht zorgt sowieso voor een andere dynamiek. Deze dynamische vorm van coaching zorgt ook voor meer beweging in mentale- en emotionele processen. Het gelijktijdig lopen en praten maakt hoofd en lichaam met elkaar verbonden en daarmee het verstand en het gevoel. Ook creativiteit, intuïtie en het krijgen van inzichten wordt door wandelen geprikkeld. Maar er is meer... Lees meer!


Energetisch lichaamswerk

Energetisch lichaamswerk is het therapeutisch werken door middel van aanraking. (haptotherapie) Door het dieper ademen, bewustzijn en onze handen te leggen op plekken waar zich blokkades bevinden ontstaat er verbinding en bieden wij onze klanten ondersteuning om tot dieper contact met hun lichaam te komen. Hierdoor kan healing plaatsvinden, blokkades worden opgeheven en kan levensenergie weer gaan stromen. Lees meer!


Focussing

De wijsheid die diep binnen in ons schuilt en de lichamelijke wijsheid die we tot onze beschikking hebben is enorm groot. Modern wetenschappelijk onderzoek naar het verband tussen lichaam en geest bevestigt wat in oude geneeswijzen allang bekend was. Namelijk dat lichaam en geest een eenheid vormen. Deze techniek geeft je toegang tot de wijsheid van je eigen lichaam.

Met deze even zachtaardige als krachtige vaardigheid bereik je positieve veranderingen in je leven. Met deze techniek helpen wij je aandacht geven aan iets in je lijf dat nog vaag, maar wel voelbaar is en dat te maken heeft met een situatie in je leven. Lees meer!


Innerlijk kind werk

Werken met ons innerlijk kind is een prachtige ervaring die je niet snel zal vergeten. Een innerlijk kind is een deel van jezelf uit je kindertijd. Allerlei ervaringen uit de kindertijd die op een of andere manier onprettig zijn geweest, spelen in je dagelijks leven nog altijd een rol. Je hoeft je er niet van bewust te zijn, maar dit kan zodanig doorwerken waardoor je bijvoorbeeld je spontaniteit, je humor, je speelsheid, je creativiteit of het genieten kwijt bent geraakt. Lees meer!


Intuïtie

Intuïtie kan je ontwikkelen. Door onze Life coaching en persoonlijke ontwikkeling leer je jezelf heel goed kennen. Je leert je eigen gevoelens voelen, deze in je lichaam herkennen en je doorvoelt de ervaringen die je in je leven hebt opgedaan. Daarmee ontwikkel je fijngevoeligheid. Hoe fijner je kan voelen, hoe makkelijker je signalen uit je omgeving opmerkt en daarop kan anticiperen. Naast alle bovengenoemde methoden gebruiken wij vanzelfsprekend ook onze eigen intuïtie. Daarmee vormt het een belangrijk bron die wij aanwenden om jou verder te helpen. Lees meer!


Opstellingen

Bij opstellingen gaat het niet over goed of fout. Wel over oprechte aandacht, voelen, het creëren van inzichten, omgang met spanning en waarden, impasses en blokkades. Bij systemisch waarnemen kijken wij naar de onderstroom en de verschillende dynamieken, het grondpatroon van een vraag of probleem. Lees meer!


Lees mijn verhaal vol inzichten, tips en handvatten. Download het gratis en ga VANDAAG nog aan de slag!
Typ bovenstaande code over.
Astrid

Wil jij dit ook?

Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op!
Typ bovenstaande code over.