Het ondernemerschap haalde mij onderuit

Mijn naam is Astrid Koelewijn. Ik woon in Noordwijk, getrouwd met Léon en in my late fourties. Samen begeleiden we onze drie prachtige pubers. Na inmiddels vijfentwintig jaar zelfstandig ondernemerschap werk ik nu acht jaar in mijn praktijk als life coach. Daarvoor runde ik samen met mijn man een reclamebureau. Een onderneming die uitgroeide tot een bedrijf met vijftien medewerkers en een omzet van twee miljoen euro.

In die jaren een jong, groeiend bedrijf en een jong gezin. Mijn man nam zaken frontoffice voor zijn rekening, mijn pakkie an was alles backoffice en thuis. Een hectische tijd waarin zich regelmatig situaties voordeden waarin ik teleurgesteld en gefrustreerd raakte. Waarbij ik vaak ook niet direct een oplossing wist. Maar met mijn tomeloze inzet stapte ik over mijn teleurstellingen heen en deed wat ik dacht dat het beste was. Om later te concluderen dat zaken niet veranderden en problemen onopgelost bleken. Na veel te lang onzeker aanmodderen besloot ik dat het anders moest.

Het glazen plafond

Ik zocht hulp en dat werd mijn ommekeer. Ik bleek mezelf nog het meest in de weg te staan. Vanaf het moment dat ik besloot dat het anders moest, kreeg ik inzicht in mijn patronen en problemen. Daardoor leerde ik mezelf pas echt goed kennen, ontdekte wat ik wilde en hoe dat kon bereiken. Vanaf dat moment kon ik mijn glazen plafond doorbreken. Ik nam de leiding over mezelf en mijn bedrijf en werd een krachtige vrouw en ondernemer.

Nieuw Vrouwelijk Ondernemerschap

Mijn combinatie van skills als life coach en ervaringen als vrouw, moeder en ondernemer, vormen een waardevolle aanvulling voor andere vrouwelijke ondernemers. Persoonlijk leiderschap ontwikkel je alleen door een proces van transformatie. Een proces waarin je je 'rugzak' leeg maakt en nieuwe dingen leert. Het is jezelf leren kennen, je vrouwelijke kwaliteiten als gevoel en intuïtie ontwikkelen in je zoektocht naar je bestemming. Op je eigen manier en in je eigen tempo ga je dit integreren in je leven en ondernemerschap. Dát is persoonlijk leiderschap; de vaardigheid waarbij je hoofd, hart en handen optimaal samenwerken om je doelen te realiseren.

Onze huidige maatschappij is gebaseerd op logica, verstand en doelgericht ondernemen. Hierdoor hebben de meeste vrouwen, net als ik, geleerd deze met name mannelijke kwaliteiten te ontwikkelen en hoog te waarderen. En dat is prima, want dit is ook heel belangrijk en waardevol. Maar met enkel deze kwaliteiten zijn wij vrouwen niet compleet. We zijn nog zoveel méér. Door deze eenzijdige ontwikkeling zijn onze vrouwelijke kwaliteiten als innerlijke wijsheid, gevoel en intuïtie verwaarloosd.

Mijn kennis en ervaring maakt mij dé life coach voor vrouwelijke ondernemers

En juist deze vrouwelijke kwaliteiten helpen je jouw ambities waarmaken. We lopen vast omdat we die kwaliteiten van onszelf kwijt zijn geraakt, omdat we ze ontkennen of omdat ze onderontwikkeld zijn. Daardoor gaan we ons vaak incompetent, leeg of verscheurd, voelen. We gaan twijfelen en ons aanpassen. 

Nieuw vrouwelijk ondernemerschap gaat om de juiste combinatie van mannelijke én vrouwelijke kwaliteiten. De ontwikkeling van die kwaliteiten staat in mijn coaching centraal.

Wat is het glazen plafond? Het glazen plafond is een metafoor die onzichtbare barrières aanduidt. Barrières die worden gevormd door gedragsvooroordelen en organisatorische vooroordelen wat vrouwen tegenhoudt in het bereiken van hun ambities. Wanneer je je ervan bewust wordt op welke manier dit van invloed is op jouw leven en ondernemerschap en je leert op een positieve manier gebruikmaken van juist je vrouwelijke kwaliteiten, kan je jouw onzichtbare barrières doorbreken.

Als mede-vrouw, sparringpartner, vertrouwenspersoon, luisterend oor en life coach begeleid ik vrouwelijke ondernemers om hun onzichtbare barrières te doorbreken en het beste uit zichzelf en hun onderneming te halen.

Wil jij meer uit jezelf en je onderneming halen? Bekijk hieronder mijn aanbod!

 

Astrid

Wil je meer weten?

Heb je een vraag of wil je weten of ik je verder kan helpen? Vul je gegevens in en ik neem contact met je op!
Eén op één coaching
Persoonlijk leiderschap
De enige die jouw leven en ondernemerschap de kant op kan sturen die jij wilt, ben jij. Wat daar voor nodig is leer je in dit proces van ontwikkeling en transformatie. Je leert valkuilen herkennen, gevoelens interpreteren en je intuïtie ontwikkelen.
Ja, dat wil ik ook
Gratis advies via Skype
Plan je gratis Skype gesprek
Soms weet je gewoon niet wat je moet doen of waar je moet beginnen. Misschien twijfel je, heb je een vraag of wil je mijn advies. Geen probleem! Meld je aan voor een gratis Skype gesprek en ik help je verder!
Ja, dat wil ik ook
Life coaching out door
Kom in beweging!
Wat vind jij dat er moet veranderen? Waar gaat het over en wat kan jij doen? Ik laat het je voelen, zien en ruiken! Trek je wandelschoenen aan, we gaan naar buiten!
Ja, dat wil ik ook

Annet over haar coachtraject

"Het heeft me steviger gemaakt. Ik heb geleerd om anders naar situaties te kijken, waardoor ik beter voor mezelf kan zorgen."

PV over haar coachtraject

Mijn gevoel en verstand kunnen nu dicht bij elkaar staan. Ik kijk hier heel positief op terug. Mijn motto nu, bewust genieten van het leven!

WS over haar coachtraject

Ik heb er geleerd, ik heb mij verder ontwikkeld en heb ook genoten van de energie, het gemak en de doortastendheid van Astrid. Voor mijn tweede studiejaar doe ik weer leersessies....

Y. over haar coachtraject

Wat ik heel sterk vind, is dat je luistert. Daar ga je op in en door je vragen haal je het antwoord uit mij. Ik moest voelen en nadenken en daardoor wist ik vaak zelf ook hetgeen dat veranderen moest.

Laura over haar coachtraject

"Jij hebt mij de handvatten gegeven om naar mezelf te luisteren en mezelf soms een schop onder de kont te geven."

UW over haar coachtraject

Ik heb mezelf in de coaching voelen groeien, met als mooie bijkomstigheid niet alleen op zakelijk gebied, maar ook op persoonlijk vlak.

CJ over haar coachtraject

Het heeft mij zelfverzekerder gemaakt en mij de moed gegeven om veranderingen door te voeren.

Renate over haar coachtraject

"Ik kan beter en gerichter keuzes maken, wat ontzettend doorwerkt op veel vlakken binnen mijn bedrijf"

Patricia over haar coachtraject

De manier waarop jij dingen samenvat en terugkoppelt echt top. Je weet snel tot de kern te komen. Na iedere sessie was ik weer wat wijzer over mezelf geworden.

Marieke over haar coachtraject

"Je daagde me uit om verder na te denken en te voelen dan ik gewend was..."
Lees alle ervaringen van klanten